• maandag 02 October 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Surinamers gestrand in Miami vanwege orkaan Ian

| suriname herald | Door: Redactie

Als gevolg van orkaan Ian hebben vliegmaatschappijen uit voorzorg een aantal vluchten geannuleerd met als gevolg voor Suriname dat passagiers die op door- of terugreis zijn uit Miami, gestrand zijn. De American Airlines vlucht die gisteren vanuit Miami naar Paramaribo zou worden uitgevoerd werd hierdoor eveneens gecanceld. 

Het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) heeft alle aandacht voor de, door overmacht, ontstane situatie. Aan het consulaat-generaal in Miami is gevraagd om de nodige consulaire assistentie te verlenen aan de gestrande passagiers. 

Samen met het consulaat-generaal is het ministerie drukdoende na te gaan welke mogelijkheden er zijn voor verblijf,

totdat de vluchten hervat kunnen worden en de gestrande passagiers veilig terug kunnen keren naar Suriname. BIBIS adviseert deze reizigers om in contact te staan met de vliegmaatschappijen om te vernemen wat de gewijzigde terugkeerdatum zal zijn. 

Verder doet de departementsleiding een beroep op de passagiers om steeds in contact te staan met het consulaat-generaal van Suriname in Miami, welke te bereiken is via de telefoonnummers: 001-30546890920013054630694 toestel 103 en via het e-mailadres: cons.miami@gov.sr


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| suriname herald | Door: Redactie