• dinsdag 21 May 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Surinamerivier heeft eind september diepgang van 5,5 meter

| suriname herald | Door: Redactie

Het Suriname River Dredging Project 2022 (SRDP 2022) verloopt gestadig. De nieuwe diepgang van 5,5 meter bij laagwater, met een gemiddelde hoogwaterstand van 8,65 meter bij doodtij en 8,3 meter bij springtij, zal per ultimo september 2023 beschikbaar zijn. Met het bereiken van deze diepgang zal de laadcapaciteit van schepen substantieel toenemen en is een veilige en efficiënte doorvaart van zeeschepen op de Surinamerivier verder gegarandeerd zijn.

Een delegatie van de ministeries van Openbare Werken (OW) en Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) heeft een oriëntatie gekregen met het baggerschip De Boer/Boskalis. Aangegeven is dat na afronding van de eerste fase er

geen schepen meer aan de grond zijn gelopen. Bedrijven worden opgeroepen om de reeds beschikbare diepgang van 4,5 meter bij laagwater, met een gemiddelde hoogwaterstand van 6.65 meter bij doodtij en 7,3 meter bij springtij, optimaal te benutten.

De tweede fase van het baggeren van de Surinamerivier, die eind oktober 2022 startte, zal in juli 2023 worden afgerond. Hiermee zal de Surinamerivier een diepte van 5,5 meter hebben. Wanneer de tweede fase is afgerond, zullen er onderhoudswerkzaamheden plaatsvinden om de diepte op 5,5 meter te behouden. Momenteel is OW bezig voorbereidingen te treffen voor het uitvoeren van studies voor de derde

fase, waarvan de diep nog niet bekend is.

Simultaan aan de voorbereidingen wordt er een aanbesteding gehouden voor het aantrekken van een consultant om een studie te doen over de Vergoeding Voor Gebruik (VVG). Het baggerproject wordt in een public-private partnership tussen de Hakrinbank, de Maritieme Autoriteit Suriname (MAS), OW en TCT uitgevoerd.


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| suriname herald | Door: Redactie