• zaterdag 21 September 2024

SURINAME WINT MET 3-1 VAN GUYANA IN DE NATIONS LEAGUE

| united news | Door: Redactie

Suriname heeft in stijl gewonnen van Guyana in de Nations League. In Georgetown werd het 3-1 voor Natio.

De tweede helft werd heel even uitgesteld, wegens een helikopter die vlák naast het veld landde. Bondscoach Stanley Menzo koos weer voor Etienne Vaessen onder de lat. Door het afzeggen van onder andere Real Sociedad-aanvaller Sheraldo Becker, kreeg Gleofilo Vlijter – een speler van eigen bodem – de voorkeur in de spits. PEC Zwolle-spits Dylan Vente, die voor het eerst bij de selectie zat, begon op de bank.

Djevencio van der Kust stond als linksback

opgesteld en de speler van Sparta zette Suriname na achttien minuten op voorsprong in het Providence Cricket Stadium in Georgetown, de hoofdstad van Guyana. Het was het tweede doelpunt van de 23-jarige Van der Kust in vijf interlands voor Natio. Hij was ook degene die in de 43e minuut een overtreding maakte in de eigen zestien, waar Guyana een penalty voor kreeg. Omari Glasgow verzilverde het buitenkansje en bracht de thuisploeg zo weer op gelijke hoogte.

De start van de tweede helft werd eventjes uitgesteld, omdat er een helikopter vlák naast het veld landde. Het leverde waanzinnige beelden op: een paar

van de reclameborden waaiden om en er stapten op het oog belangrijke mannen uit de heli.

Opvallende debutanten

Na ruim een uur spelen kwam Denzel Jubitana in het veld bij Suriname. Het betekende het debuut voor de aanvaller, die een unieke speler is in de selectie: hij heeft geen Nederlandse achtergrond, maar een Belgische. Vlak na zijn invalbeurt maakte Jaden Montnor de 2-1 voor Natio.

Een kwartier voor tijd besloot Menzo twee debutanten in te brengen. Naast Vente kwam ook Liam van Gelderen in het veld, die was opgeroepen als vervanger van Sean Klaiber. Virgil Misidjan, die er vanaf het begin in stond, zorgde in de 83e minuut voor de 3-1. Het betekende zijn eerste in het shirt van Suriname.

Nations League

Suriname speelt op maandag 9 september tegen Guadeloupe. In oktober staan er weer Nations League-wedstrijden op het programma, dan tegen Costa Rica en wederom Guyana. Pas in de zomer van 2025 gaat de WK-kwalificatie weer verder voor Natio. Het land gaat momenteel aan de leiding in de poule, na zeges op Anguilla en Saint Vincent & de Grenadines.