• donderdag 01 June 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Suriname profileert zich internationaal met symposium over oliebekken

| suriname herald | Door: Redactie

De Staatsolie Maatschappij Suriname N.V. heeft van 10 tot en met 12 mei 2023 het ‘Basin study Symposium’ gehouden. Op deze bijeenkomst zijn de resultaten van onderzoek, dat in het offshore-gebied (het Suriname-Guyana Basin) heeft plaatsgevonden, besproken. Aan het symposium, met 130 deelnemers, hebben professionals van Staatsolie en zijn buitenlandse partners, experts en studenten van de Anton de Kom Universiteit van Suriname meegedaan.

Staatsolie heeft in 2022 zes studies van het Suriname-Guyana Basin uitgevoerd. Met deze studies is er meer en beter inzicht verkregen in de verschillende aardoliesystemen van het bekken. Via presentaties en sessies is de opgedane kennis van de

bekkenstudies gedeeld.

Het bedrijf beschikt over alle data van alle blokken in Suriname en door deze integrale analyses ontstaat het zo belangrijke regionaal beeld. Hierdoor is er meer kennis over waar olie is ontstaan, waar het naar toe kan zijn gestroomd en waar het vast is komen te zitten.

Kennis over het bekken is essentieel voor toekomstige investeringen die kunnen leiden tot olievondsten. Het draait er uiteindelijk om, om olievondsten te doen die voor inkomsten zullen zorgen. De internationale oliebedrijven zeggen dat het regionaal beeld hen helpt in de zoektocht naar olie binnen hun eigen blok. Zij willen de studies ook kopen van Staatsolie. Suriname heeft zich volgens de nationale maatschappij met dit symposium op een internationaal niveau kunnen profileren.


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| suriname herald | Door: Redactie