• zondag 21 July 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

SURINAME EN OLIEMAATSCHAPPIJEN ZIJN ERUIT | OLIEPRODUCTIE IN 2028

| united news | Door: Redactie

Foto: Patrick Pouyanné, Voorzitter en CEO van TotalEnergies en Annand Jagesar, CEO van Staatsolie tijdens de persconferentie.

Tijdens een ontmoeting tussen Patrick Pouyanné, Voorzitter en CEO van TotalEnergies, Chandrikapersad Santokhi en Annand Jagesar, CEO van Staatsolie, heeft TotalEnergies de lancering aangekondigd van de ontwikkelingsstudies voor een groot olieproject in Blok 58, voor de kust van Suriname.

TotalEnergies is de exploitant van Blok 58, met een belang van 50%, samen met APA Corporation (50%). De beoordeling van de twee belangrijkste olievondsten, Sapakara South en Krabdagu, werd succesvol afgerond in augustus 2023, met de boring en testen van drie putten, en bevestigde gecombineerde reserves van bijna 700

miljoen vaten voor de twee velden.

Deze reserves, gelegen op waterdieptes tussen 100 en 1.000 meter, zullen worden geproduceerd via een systeem van onderzeese putten verbonden met een FPSO (Floating Production, Storage and Offloading eenheid) gelegen op 150 km voor de kust van Suriname, met een olieproductiecapaciteit van 200.000 vaten per dag. Het project vertegenwoordigt een investering van ongeveer $9 miljard.

De gedetailleerde engineeringstudies (FEED) zullen tegen het einde van 2023 beginnen en de definitieve investeringsbeslissing wordt verwacht tegen het einde van 2024, met als eerste productiedoel in 2028.

TotalEnergies heeft zich verplicht aan de autoriteiten van Suriname om dit project op een

verantwoorde manier te ontwikkelen, zowel door te zorgen voor voordelen op het gebied van werkgelegenheid en economische activiteiten voor Suriname, als door gebruik te maken van de beste beschikbare technologieën om de uitstoot van broeikasgassen te minimaliseren.

In het bijzonder zullen de faciliteiten worden ontworpen voor nul affakkelen, waarbij het bijbehorende gas volledig in de reservoirs wordt teruggeïnjecteerd. Tijdens de komende ontwikkelings- en productiefasen zal TotalEnergies nauw blijven samenwerken met het nationale oliebedrijf Staatsolie om de acties ten gunste van lokale inhoud te versterken. Deze acties hebben al geleid tot de opleiding van meer dan 80 mensen voor logistieke basisoperaties in Paramaribo tijdens de exploratie- en beoordelingsfasen.

“De ontwikkelingsstudies voor Blok 58 die we vandaag lanceren, zijn een belangrijke stap in de ontwikkeling van de aardolieresources van Suriname. Deze ontwikkeling past in de strategie van TotalEnergies om oliebronnen met lage kosten en lage emissies te ontwikkelen, en maakt gebruik van de expertise van ons bedrijf op het gebied van diepwaterprojecten. Hiermee zullen we bijdragen aan het welzijn van het Surinaamse volk,” zei Patrick Pouyanné, Voorzitter en CEO van TotalEnergies.

“Suriname gaat door een uitdagende economische periode. Deze aankondiging biedt het broodnodige perspectief op positieve ontwikkelingen voor ons land. We zijn ervan overtuigd dat het Surinaamse volk zal profiteren van de economische spin-off die zal worden gegenereerd in de komende fasen. Lokale ondernemers zullen de kansen moeten grijpen om hun diensten en goederen aan te bieden.

We zullen ervoor zorgen dat toekomstige inkomsten uit de offshore olie- en gasindustrie verstandig worden besteed. Deze inkomsten zullen bijdragen aan het welvaarts- en stabiliteitsfonds en zullen een middel zijn om onze economie te diversifiëren door duurzame sectoren zoals landbouw en toerisme te ontwikkelen,” zei president Santokhi.

“Ons bedrijf is opgericht om olie te vinden, te ontwikkelen en te produceren in het Offshore. Het kostte enorme inspanningen, geduld en uitstekende partners om tot dit langverwachte moment te komen. We zien het momentum, het grotere begrip van het bekken en de zorgvuldige uitvoering als cruciale elementen om het potentieel van Blok 58 en het Surinaamse bekken verder te ontsluiten op een verantwoorde manier,” zei Annand Jagesar, CEO van Staatsolie.

UNITEDNEWS


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| united news | Door: Redactie