• zaterdag 02 March 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

SURINAAMSE LUCHTVAARTSTANDAARDEN MOETEN OMHOOG

| united news | Door: Redactie

Suriname bevindt zich onderaan de lijst als het gaat om de standaarden en processen binnen de luchtvaartsector in Zuid-Amerika.

Dit harde feit wordt erkend door Minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT), die toegeeft zich hiervoor te schamen. De minister spreekt openlijk over de uitdagingen waarmee het land te maken heeft op dit gebied.

De International Civil Aviation Organization (ICAO) heeft hulp aangeboden om Suriname te ondersteunen bij het verbeteren van de luchtvaartstandaarden. Momenteel werkt de regionale organisatie intensief samen met de Surinaamse luchtvaartautoriteit CASAS en de luchtverkeersleiding om positieve veranderingen te bewerkstelligen. Minister Jubithana geeft aan dat dit proces

al aardig gevorderd is en dat er positieve feedback en opmerkingen worden ontvangen.

Desondanks vormde het incident van afgelopen week, waarbij een KLM-vlucht moest uitwijken naar Frans-Guyana vanwege een gebrek aan voldoende dienstdoende luchtverkeersleiders, een tegenslag.

De minister suggereert dat er mogelijk sprake zou kunnen zijn geweest van een bewuste protestactie vanuit de luchtverkeersleiders, waardoor het vliegtuig niet kon worden geaccommodeerd. Hij benadrukt echter ook dat het belangrijk is dat de functionarissen inzien dat zij niet alleen de belangen van individuen vertegenwoordigen, maar ook de reputatie van het land schaden. Als regering is het hun verantwoordelijkheid om naar oplossingen te zoeken.

Het verbeteren

van de luchtvaartstandaarden en processen is een cruciale stap voor Suriname om de veiligheid en efficiëntie van de luchtvaartsector te waarborgen. Het is ook van groot belang voor de reputatie van het land als een betrouwbare en aantrekkelijke bestemming voor internationale luchtvaartmaatschappijen.

UNITEDNEWS


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| united news | Door: Redactie