• zaterdag 02 March 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

STRIJDKRACHTEN OEFENEN OM ILLEGALE GOUWINNING EN VISSERIJ EFFECTIEF AAN TE PAKKEN

| united news | Door: Redactie

Surinaamse militairen hebben zaterdag met succes een grootschalige internationale militaire oefening afgerond met legereenheden van Guyana, Frankrijk en Brazilië. De oefeningen zijn gehouden in Brazilië en Frans-Guyana en hadden onder andere te maken met het voorbereiden van strategieën om op te treden tegen illegale mijnbouw en visserijactiviteiten.

De bedoeling is om met de opgedane kennis samen op te trekken tegen wat men noemt ‘asymmetrische dreigingen’.

In de militaire doctrine wordt het concept van asymmetrische dreigingen beschouwd als een nieuwe trend van internationale conflicten of tussen naties en niet-statelijke groepen, die het internationale recht voor gewapende botsingen niet volgen. De uitvoering van dit

soort operaties vereist een grote commando- en controlecapaciteit, waarbij vooral gebruik wordt gemaakt van inlichtingen.


De oefeningen hebben plaatsgevonden op land en zee. De operatie simuleerde ’s onder andere nachtelijke stealth-naderingen van schepen die werden bestuurd door paramilitaire groepen.


De operatie begon op 11 maart in Frans-Guyana, waar militaire oefeningen werden uitgevoerd die een interventie simuleerden op het grondgebied van een fictief land, in een proces van destabilisatie, met minder militair personeel. Het Ocean Support Vessel “Iguatemi” van de Braziliaanse marine was één van de marinemiddelen die bij de operatie betrokken waren.

De gebieden waar de militaire oefeningen zijn uitgevoerd is

een constant doelwit van operaties tegen illegale mijnbouw- en visserijactiviteiten.

Dit gebied strekt zich uit van de regio Oiapoque, in het uiterste noorden van Brazilië, via de kust van Frans-Guyana tot aan de grens met Suriname. Dit uitgestrekte deel van de Atlantische Oceaan is een aandachtspunt voor de strijdkrachten van Brazilië en Frankrijk. 

UNITEDNEWS


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| united news | Door: Redactie