• zaterdag 23 September 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

SRD 20 miljoen beschikbaar voor viering jubileumjaar 2023

| suriname herald | Door: Redactie

President Chan Santokhi heeft een bedrag van SRD 20 miljoen goedgekeurd voor de uitvoering van activiteiten in het jubileumjaar 2023. Dit blijkt uit een missive, waarop Suriname Herald de hand heeft weten te leggen. Dit bedrag is door het staatshoofd goedgekeurd tijdens de regeringsraadsvergadering van 29 maart.

Suriname viert dit jaar namelijk 150 jaar Hindoestaanse immigratie, 160 jaar Keti Koti en 170 jaar Chinese immigratie. Het staatshoofd heeft op 6 oktober van het afgelopen jaar een werkgroep genaamd ‘Nationale Commissie Jubileumjaren’ onder leiding van Jack Uden ingesteld. Het staatshoofd gaf tijdens de installatie aan dat deze commissie alle drie herdenkingen tot

een grandioos succes moet maken in 2023.

De groep zal faciliterend en begeleidend optreden naar de drie subcommissies toe, die tegelijkertijd voor elke specifieke jubileumdag worden ingesteld. Hiermee wordt ervoor gezorgd dat elke viering de juiste waardering krijgt; een die broodnodig is voor de eenheid van de natie en moet leiden tot binding van de totale Surinaamse gemeenschap in zijn totaliteit.

Jaar 2023

Het bedrag komt ten laste van de begroting van het Kabinet van de President en wordt ten laste gebracht van het codeerblok nationale en internationale manifestatie.

In de nationale commissie zitten vertegenwoordigers van het Kabinet van de President, het Kabinet van de Vicepresident, de Organisatie voor Gemeenschapswerk NAKS, het directoraat Algemene Zaken (ALZA) en de ministeries van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC) en Binnenlandse Zaken (Biza).

 


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| suriname herald | Door: Redactie