• maandag 29 May 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Siebrano Piqué geeft het op

| suriname herald | Door: Redactie

De activist Siebrano Piqué gooit de handdoek in de ring. Hij zal de straat niet meer opgaan om te protesteren. Volgens hem zal de Srananman nu niet de straat opgaan. Ze zijn nog niet ready daarvoor, liet Piqué weten in Bakana Tori op Lim FM. In het programma heeft hij laten weten, dat hij gemerkt heeft dat hij niet de persoon is die mensen achterna willen lopen of als leider willen hebben.

Hij wil integendeel hebben dat er verandering komt en er een duidelijk signaal wordt gestuurd naar de regering dat het niet goed gaat in het land. Piqué stapt eruit als activist en

geeft de juiste leiders en of favoriete activisten de gelegenheid die zich geroepen voelen om de ontevreden mensen te leiden. 

“Laten zij het komen doen, dan zal ik achter ze aan lopen. Dan zal ik ze volgen. Misschien zien de mensen mij niet als hun leider,” zegt hij. Wat de reden hiertoe is weet hij niet precies maar aan hem kan het niet liggen, is hij van oordeel. Piqué liet ook duidelijk blijken dat hij geen politieke kleur heeft, want dat werd hem wel verweten.

Zijn strijd is tegen de huidige politiekvoering van 46 jaar. Het is geen strijd alleen tegen de regering, liet Piqué duidelijk weten. Ook liet hij weten dat de NDP tegenstand van hem zal krijgen als Desi Bouterse en Ramon Abrahams weer terugkeren om de regering te vormen bij de komende verkiezing. Hij is van oordeel dat ze oud zijn geworden en aan de kant moeten. Ze moeten overdragen aan de jongeren zodat er nieuwe gezichten, denkwijzen en strategieën komen.

Hij is van oordeel dat je in de politieke ‘bere’ moet gaan om te weten hoe politiek in elkaar zit. “Ik ben zoon van Desiré Delano Bouterse,” zegt hij. Het moment dat je jouw ‘vader’ hebt aangesproken dat zaken niet goed gaan, wil je niet meer in dat huis blijven. Hij is toen samen met andere activisten als Maisha Neus, Curtis Hofwijks, Bryan Boerleider, Xaviera Jessurun de straat opgegaan. 

Hij heeft een ontmoeting en gesprek gehad met VHP-voorzitter Chan Santokhi. Piqué vertelt dat Santokhi hem heeft uitgelegd wat zijn rechten zijn en wat hij wel en niet moet en mag doen. “Precies de dingen die ik nu doe, waarvoor ik opgesloten ben geworden, zijn de zaken die hij mij geleerd heeft te doen,” zegt hij.

Piqué zegt dat hij vóór de verkiezingen geregeld contact had met Santokhi. Hem werd zelfs gevraagd om op de lijst van de VHP te komen, terwijl hij duidelijk heeft gezegd geen politieke ambities te hebben. Niet alleen de VHP, maar ook de NDP en NPS hebben Piqué gevraagd om op hun kandidatenlijst geplaatst te worden. Ook de ABOP heeft hem vóór de verkiezingen benaderd. Hij had toen gekozen voor de NPS en was zelfs in het bezit van een lidmaatschapskaart. Ook met de voorzitter van de NPS, Gregory Rusland, had hij goed contact. Piqué heeft de NPS verlaten, omdat hij niet content was met wat gepresenteerd werd.

Hij merkte op dat geen enkele partij duidelijk kon aangeven hoe ze de problemen in Suriname zouden oplossen. Volgens hem was het een bewuste keus om alle partijen aan te doen om na te gaan wat ze allemaal van plan zijn. Hij was toen al tot de conclusie gekomen, dat geen van ze een gedegen plan heeft. 

Tot nu toe heeft niemand en geen enkele partij de oplossing kunnen aandragen. Geen enkele partij kan een gedegen plan aantonen mocht deze regering naar huis worden gestuurd. De NPS en de NDP zijn bezig met vuilsmijterij, de VHP blijft ieder keer verwijzen naar de vorige regering en de ABOP die is geen haar beter.


Abonneer je op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| suriname herald | Door: Redactie