• woensdag 24 July 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

SHELL GAAT OVER TOT ONTWIKKELING GROOT GASVELD TRINIDAD

| united news | Door: Redactie

 Fotocompilatie: Directeur geïntegreerd gas en upstream bij de Shell, Zoe Yujnovich.

Oliemaatschappij Shell heeft dinsdag aangekondigd dat zij verder zal gaan met de ontwikkeling van het Manatee gasveld in Trinidad, als onderdeel van haar strategie om de vloeibaar aardgas (LNG) business te versterken.

Dit gasveld zal Shell in staat stellen om haar geïntegreerde gasunit uit te breiden door voort te bouwen op ontwikkelingsinspanningen in het East Coast Marine Area, een van de meest productieve gasproducerende gebieden van de Caraïben.

Dit besluit volgt op soortgelijke stappen in Guyana om gasvelden te ontwikkelen, terwijl Suriname achterblijft in het vormen van een alliantie met deze twee

gasproducerende landen.

Het Manatee veld maakt deel uit van de grensoverschrijdende Loran-Manatee ontdekking, die wordt gedeeld door Trinidad en Venezuela. Het bevat ongeveer 10 biljoen kubieke voet (tcf) aardgas, waarvan 7,3 tcf aan de Venezolaanse kant en de resterende 2,7 tcf in Trinidad.

Volgens Shell zal het gasveld een aanvulling vormen voor Trinidad’s Atlantic LNG-faciliteit, terwijl het bedrijf zich richt op een groei van haar LNG-business met 20 tot 30 procent tegen 2030 ten opzichte van 2022-niveaus. De LNG-liquefactievolumes zijn gepland om met 25 tot 30 procent te groeien. “Dit project zal helpen om te voldoen aan de toenemende vraag naar aardgas

wereldwijd, terwijl het ook tegemoetkomt aan de energiebehoeften van onze klanten in Trinidad en Tobago,” zei Zoe Yujnovich, Shell’s directeur van geïntegreerd gas en upstream.

Manatee zal naar verwachting in 2027 beginnen met de productie en zodra het operationeel is, zal het naar verwachting een piekproductie van ongeveer 104.000 vaten olie-equivalent per dag (boepd) bereiken, aldus Shell. “De investering versterkt ons toonaangevende LNG-portfolio in lijn met onze toewijding om te investeren in concurrerende projecten die meer waarde leveren met minder uitstoot,” aldus Yujnovich.

UNITEDNEWS

GERELATEERD AAN: TRINIDAD WIL VOORSPRONG GASINFRASTRUCTUUR BEHOUDEN OP GUYANA EN SURINAME

 

| united news | Door: Redactie