• dinsdag 05 March 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

SCHAAMTELOZE FRAUDULEUZE HANDELINGEN BIJ INVULLING FORMULIER KOOPKRACHTVERSTERKING

| dagblad de west | Door: Redactie

President Chandrikapersad Santokhi heeft gisteren tijdens de algemene politieke beschouwingen in De Nationale Assemblee uitgehaald naar mensen die zich schuldig hebben gemaakt aan frauduleuze handelingen bij het helpen invullen van het formulier voor koopkrachtversterking.

Volgens de bewindsman vullen mensen bewust andere bankrekeningen in, waardoor de mensen die in aanmerking moeten komen voor de koopkrachtversterking van SRD 1800, deze niet ontvangen. “Terwijl we bezig zijn al deze uitkeringen te brengen naar al die groepen, zijn kwaadaardige elementen bezig.

En suma e fini a kosi? Ik heb vorige week groepen gehad bij mij, personen met een beperking, personen die geholpen zijn om formulieren in

te vullen, zodat ze die steun kunnen krijgen. Ze krijgen het nog niet. En dan zijn er nu al incidenten bekend, waar bij het invullen van bankgegevens er een ander bankrekeningnummer wordt ingevuld.

Mensen die op deze manier anderen helpen”, zei het staatshoofd. Santokhi zei dat er nu al gegevens bekend zijn dat de gelden voor sociale steun gestort worden op rekening van bedrijven en andere personen. Voor nu wordt het resultaat van het onderzoek van de Centrale Lands Accountants Dienst (Clad) afgewacht om verdere stappen te kunnen ondernemen. De president verklaarde dat het om mensen gaat die op het ministerie

van Sociale Zaken werken waar de registratie plaatsvindt.

“Maar we gaan het aanpakken. We gaan het oplossen”, aldus de president. De groepen die de 1.800 SRD moeten ontvangen, zijn de seniorenburgers, mensen met een beperking en kwetsbare huishoudens.


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| dagblad de west | Door: Redactie