• zaterdag 02 March 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Santokhi wil functionele relatie met VES

| suriname herald | Door: Redactie

President Chan Santokhi wil een functionele relatie met de Vereniging van Economisten in Suriname (VES). Dit gaf Santokhi gisteravond aan bij de herdenking van het vijftigjarig bestaan van de VES. Het staatshoofd heeft in zijn felicitatieboodschap de organisatie opgeroepen om niet langer aan de kantlijn te staan, maar ook een bijdrage te leveren aan het verdere herstel van het macro-economisch beleid van het land.

Volgens het staatshoofd zijn de regering en de VES niet altijd op een lijn wanneer het gaat om beleidslijnen vooral op het macro-economisch gebied. Dat neemt niet weg dat er niet wordt geluisterd naar deze gerespecteerde organisatie,

zei de president. Volgens hem is de VES in de afgelopen periode een begrip geweest. 

Hij prees de economistenorganisatie voor de wijze waarop zij zich heeft ingezet. Echter zei de president dat de VES meer kan en niet langer aan de kantlijn moet staan. Santokhi gaf aan dat hij binnenkort met de VES het hoofd zal buigen over een aantal vraagstukken die spelen. 

Het staatshoofd is ervan overtuigd dat deze organisatie een betere bijdrage kan leveren om het sociaal-economisch vraagstuk op te lossen. Volgens de president staat Suriname voor enorme uitdagingen. Hij liet weten dat deze uitdagingen overwonnen zullen worden met vereende

krachten. 

Volgens Santokhi moet de VES ook mee participeren wanneer het gaat om economische vraagstukken; niet specifiek het leveren van een minister, maar adviezen en bijdragen aan het herstel en verdere ontwikkeling van het land. 

Het staatshoofd liet verder weten dat hij binnen de VES goede kandidaten ziet die de gewezen minister zouden kunnen opvolgen. Een aantal van hen zijn al benaderd, maar concreet zijn er geen kandidaten die deze job willen klaren. Santokhi zei door te gaan met het zoeken naar een geschikte persoon als minister van Financiën en Planning.

Over de adviezen van de organisatie zijn er geen twijfels. Hij merkte op dat de regering naar de VES luistert hoewel het soms niet daarop lijkt. Tijdens de herdenking van het vijftigjarig bestaan van de VES hebben diverse sprekers zoals oud-voorzitters en bestuursleden stilgestaan bij de bijdrage, maar ook de moeilijke tijden die de VES heeft meegemaakt.


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| suriname herald | Door: Redactie