• maandag 25 September 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Santokhi: “Steeds bidden voor Suriname zal leiden tot verbetering”

| suriname herald | Door: Redactie

President Chan Santokhi heeft gisteren tijdens zijn bezoek aan Shri Krishna Mandir in verband met Navratri het belang van gebed in deze periode benadrukt. “Met de waarden en normen van religie kunnen wij ons meer bewust worden van een sociaal rechtvaardig medeleven voor onze medemens.”

In het gebedshuis aan de mr. Jagernath Lachmonstraat zei het staatshoofd dat Surinamers elkaar moeten ondersteunen en met elkaar moeten samenwerken naar een beter Suriname. Het is de tweede keer van het jaar dat hindoes Navratri vieren.

Dit festival dat negen nachten duurt, wordt gewijd aan de verering van de universele moeder Durga Mata. Het concept van

het Navratri-festival, dat de overwinning van het goede over het kwade symboliseert, doet bij velen hoop opleven.

President Santokhi legde tijdens zijn toespraak de nadruk op het belang van bidden, vooral tijdens deze heilige periode. Het staatshoofd gaf aan dat bidden ons kracht, hoop en wijsheid geeft, waardoor we moeilijke periodes kunnen overbruggen. “Geef liefde en respect dan zal goed u tegemoetkomen,” is zijn boodschap.

Hij benadrukte dat er verbetering zal komen in het land wanneer er steeds daarvoor gebeden wordt. “We hebben gebed nodig voor bescherming, gezondheid, kennis en liefde. Het is tijdens Navratri de kans ons te reinigen en een beter mens te worden,” vervolgde het staatshoofd. Hij legde de nadruk op de kracht van het gebed en sprak van een periode om een nieuw begin te maken in het leven.


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| suriname herald | Door: Redactie