• maandag 27 May 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

SANTOKHI ONTKENT BETROKKENHEID VLUCHT BOUTERSE

| dagblad de west | Door: Redactie

President Santokhi heeft afgelopen zondag in het radioprogramma ‘Welingelichte Kringen’, gezegd te kennen dat hem geen blaam treft over het feit dat Desi Bouterse, die veroordeeld is tot twintig jaar gevangenisstraf, zich onvindbaar heeft weten te maken en dus zijn straf niet kan uitzitten.

De president voerde aan, dat de trias politica gedachte steeds is gehanteerd en de nodige instanties, waaronder de rechterlijke macht en het Surinaamse Openbaar Ministerie, hun werk correct hebben gedaan. Andere verhalen die de ronde doen, verwijst de president naar het rijk der fabelen.

Volgens Santokhi zijn alle middelen ingezet om Bouterse achter slot en grendel te krijgen.

“De procureur-generaal heeft de internationale gemeenschap opgeroepen en ik roep vanuit deze plaats eenieder op, mee te werken aan zijn opsporing en alle informatie die nodig is, door te geven aan de procureur-generaal en geen goedkope politiek hiermee te bedrijven.’’

De president benadrukt dat er alles aan wordt gedaan de ex-president aan te houden, doch erkent dat men had moeten voorkomen dat Bouterse heeft kunnen vluchten.

Echter zegt de president dat nimmer was verwacht dat Bouterse zou vluchten. “Er zijn zoveel momenten van vonnis geweest en hij is niet gevlucht. Hij is in het land gebleven. Laat men geen struisvogel spelen in

dit land. Iedereen heeft verantwoordelijkheid.

De opsporing van de procureur-generaal komt altijd wanneer het Openbaar Ministerie met zijn werkarmen iemand niet kan vinden. Dan wordt er een beroep gedaan op de internationale en lokale samenleving”, zegt Santokhi. Hij hoopt verder op steun vanwege de samenleving.

| dagblad de west | Door: Redactie