• dinsdag 16 July 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Santokhi in Bahama’s: Suriname heeft 300.000 hectare beschikbaar voor landbouwinvesteringen

| ABCSuriname | Door: Redactie

President Chan Santokhi heeft tijdens zijn verblijf op de Bahama’s de gebieden van samenwerking tussen het Caraibisch gebied en Afrika, benadrukt. Afrika heeft veel ervaring in de exploitatie van natuurlijke hulpbronnen zoals olie, gas en mineralen. Dit kan nuttig zijn voor Caribische landen zoals Suriname en Guyana, die ook rijk zijn aan dergelijke hulpbronnen. Ook landbouw is belangrijk, aangezien beide regio’s vruchtbare grond hebben en samen kunnen werken op het gebied van landbouwproductie en voedselzekerheid. Volgens hem heeft Suriname meer dan 300.000 hectare beschikbaar voor landbouwinvesteringen. Dat stelde het staatshoofd in gesprek met Arise News, een medium dat Afrikaanse, Amerikaanse

en Europese inhoud biedt.

Het staatshoofd zei ook dat er grote mogelijkheden zijn voor handel en investeringen tussen de twee regio’s. Dit omvat samenwerking in de financiële sector, waarbij toegang tot goedkoop kapitaal cruciaal is voor de ontwikkeling van infrastructuur en de olie- en gassector. Ook kan een verbeterde lucht- en maritieme connectiviteit tussen Afrika en het Caribisch gebied de handel en het toerisme bevorderen. Suriname kan fungeren als een hub voor luchtverkeer tussen de twee regio’s.

President Santokhi vindt het versterken van banden tussen de bevolking van beide regio’s cruciaal. Volgens het staatshoofd gaat dit verder dan zakelijke relaties en omvat

het culturele uitwisselingen, educatieve samenwerkingen en de opbouw van wederzijds begrip en vertrouwen. Het staatshoofd laat doorschemeren dat Afrika en het Caribisch gebied samen een markt van meer dan twee miljard mensen kunnen creëren, wat zal leiden tot gedeelde welvaart en ontwikkeling.

De samenwerking tussen Afrika en het Caribisch gebied kan leiden tot enorme voordelen op economisch, cultureel en menselijk vlak benadrukt president Santokhi: “Het is een kans om samen te groeien en een betere toekomst te creëren voor alle betrokkenen.”

| ABCSuriname | Door: Redactie