• donderdag 03 October 2024

ROBINHOOD SLAAT LAAT TOE, WINT VAN MOCA IN PKS EN BEREIKT FINALE  CONCACAF CARIBBEAN CUP 2023

| united news | Door: Redactie

Robinhood is door naar de finale van de 2023 Concacaf Caribbean Cup en heeft zich geplaatst voor de 2024 Concacaf Champions Cup.

Robinhood versloeg donderdagavond Moca uit de Dominicaanse Republiek met 3-2 in een strafschoppenserie na een 1-0 overwinning in de tweede deel van hun halve finale in het Dr. Ir. Franklin Essed Stadion.

Franklin Singodikromo scoorde in de laatste momenten om de reeks met 1-1 gelijk te trekken, en daarna maakte GoalKeeper Jonathan Fonkel twee reddingen in de strafschoppen om de strafschopwinst en de eerste Champions Cup-bevestiging van de club sinds 1994 veilig te stellen.

Moca zal proberen zich alsnog te kwalificeren

voor de 2024 Champions Cup in de Caribbean Cup Third-Place Match tegen Harbour View uit Jamaica. Robinhood begon met de bezoekers vroeg vast te zetten. Dimitrio Andro miste een paar schoten in de 15’e minuut en 23’e minuut, Quiliano Stedenburg haakte een schot naast in de 21′ en Tuur Don kopte recht op Moca GK Odalis Baez in de 32′.

Robinhood bleef druk zetten en een diepe voorzet van Jamilhio Rigters in de 52’e minuut vanaf de linkervleugel resulteerde bijna in een eigen doelpunt. Maar naarmate de tijd verstreek, leek de achterlinie van Moca alleen maar sterker te worden en hield

de aanval van Robinhood in bedwang.

Net toen het erop leek dat Moca het karwei ging afmaken, bracht Robinhood de thuisfans op de been met een dramatisch doelpunt in de derde minuut van de tweede helft, toen Singodikromo zich losmaakte van een trio verdedigers en langs Baez schoot om de stand gelijk te trekken op 1-1 en een strafschoppenserie af te dwingen. Vanaf de strafschopstip bleek Robinhood de betere van de twee ploegen, waarbij Fonkel twee stops maakte om de thuisploeg aan de overwinning te helpen.