• donderdag 03 October 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

1000 vakantiejobbers worden binnen drie weken uitbetaald

| ABCSuriname | Door: Redactie

Het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ) is op maandag 30 september 2024 begonnen met de uitbetaling van de 1000 vakantiejobbers, die hebben deelgenomen aan het Vakantiewerkgelegenheidsproject. De uitbetaling zal in de komende drie weken afgerond worden. Het ministerie startte in Commewijne, waar 22 vakantiejobbers hun vergoeding in ontvangst mochten nemen. Het Vakantiewerkgelegenheidsproject werd tijdens de grote vakantie uitgevoerd in de stad en verschillende districten.

Minister Steven Mac Andrew was aanwezig bij de start van de uitbetaling, die gekwalificeerd werd als een welverdiende beloning voor de inzet, motivatie en prestaties van de vakantiejobbers. Mac Andrew moedigde de jongeren aan

om de positieve energie, die ze tijdens het vakantiewerk hebben getoond, mee te nemen naar het nieuwe schooljaar. De bewindsman benadrukte het belang van zelfvertrouwen, hard werken en vastberadenheid om doelen in het leven te bereiken.

De minister onderstreepte ook het belang van de werkervaring, die de jongeren tijdens het project hebben opgedaan. Deze ervaring zal hun toekomstige carrière ten goede komen en vormt een waardevolle aanvulling op de kennis en vaardigheden, die ze op school hebben geleerd of zullen leren.

Het ‘Vakantiewerkproject’, uitgevoerd door het onderdirectoraat Jeugdcentra van AWJ, werd na vier jaar succesvol hervat. Het maakt deel uit van

een breder programma gericht op sociaal-agogische vorming en biedt ondersteuning aan jongeren die met verschillende uitdagingen te maken hebben. Het ministerie kijkt met tevredenheid terug op het verloop van dit project en de positieve impact ervan op de jeugd.

| ABCSuriname | Door: Redactie