• donderdag 07 December 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Reshuffeling ministers blijft punt van discussie binnen de regering

| suriname herald | Door: Redactie

Het herstructureren van het ministeriële team binnen de regering blijft een punt van discussie. Het is nog onzeker of er interne veranderingen zullen plaatsvinden of dat er nieuwe personen zullen worden aangetrokken. President Chan Santokhi heeft tijdens de persconferentie in verband met drie jaar regering-Santokhi aangegeven, dat deze kwestie nog steeds openstaat en nog niet is afgerond.

Volgens het staatshoofd is het beleid van deze regering erop gericht om niet regelmatig ministers te vervangen of een herschikking van het team door te voeren. Het is geen gewoonte van deze regering om ministers te vervangen telkens wanneer er zich problemen voordoen, om

zo de last van compensatieregelingen voor voormalige ministers te vermijden die het land niet kan dragen.

President Santokhi liet weten dat het hier gaat om een beleidsgerichte regering. De focus ligt op beleid en prestaties. De regering heeft nu een actieplan opgesteld waarin prestatie-indicatoren zijn opgenomen. Het is nu beter om de ministers te beoordelen aan de hand van een tijdlijn. Deze afspraak zal door de regering worden gemaakt, en indien nodig zal de regering ook veranderingen doorvoeren als de performance benedenmaats is. 

Met het vertrek van de NPS is een coalitiepartner weggevallen. Het is vergelijkbaar met het ontvangen van een rode kaart in een voetbalwedstrijd; het betekent dat je harder moet werken, laat vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk weten als gevraagd wordt als het vertrek van de coalitiepartner voelbaar is. Het vertrek van de NPS moet dienen als een eyeopener en de coalitie moet nu alert en oplettend worden, merkt de vp op.

De president benadrukt dat het een coalitie is en hoewel de NPS eruit is gestapt, hebben we besloten om door te gaan met de overgebleven coalitie. Daarnaast heeft de regering ook twee nieuwe ministers verwelkomd. De minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, Henry Ori, zal volgende week zijn bevindingen en prioriteiten presenteren tijdens de regeringsraad.

De opdracht is duidelijk: “We streven naar beter beleid en zullen ervoor zorgen dat er op alle locaties in Suriname voorzieningen voor onderwijs zijn, inclusief geschikte onderwijsfaciliteiten en voldoende leerkrachten. Dit is onze prioriteit,” benadrukte hij.


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| suriname herald | Door: Redactie