• zondag 10 December 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

REGERING | ZAKENDOEN VERGEMAKKELIJKEN DOOR MEER CREDIT CARD MOGELIJKHEDEN

| snc.com | Door: Redactie

De laatstgehouden Suriname Energy Oil and Gas Summit heeft de gelegenheid geboden tot netwerken. Uit een meeting met de contractors zijn obstakels ontdekt bij het zakendoen en investeren in Suriname.

President Chandrikapersad Santokhi heeft afgelopen vrijdag in dit kader met verschillende stakeholders gesprekken gevoerd. De ontwikkeling en welvaart voor Suriname, uit werkrelaties met bonafide buitenlandse bedrijven en investeerders, zal toenemen met de ontwikkelingen van de Olie en Gassector. Echter is gebleken dat er issues zijn bij het zakendoen met buitenlanders

Een van de obstakels betreft de logge bureaucratie voor het verkrijgen van een werk- en verblijfvergunning en woonplaats in Suriname. Er zijn vanuit

de regering concrete voorstellen gedaan om dat proces te verkorten voor de buitenlanders die hier komen werken.

Met de Surinaamse Bankiersvereniging is besproken hoe het bankieren in Suriname voor buitenlanders vergemakkelijkt kan worden voor hen die gewend zijn gebruik te maken van een creditkaart.

Verder is met verschillende luchtvaartmaatschappijen gesproken over vluchten naar Suriname. Er zijn momenteel geen rechtstreekse vluchten naar Suriname vanuit de Verenigde Staten van Amerika waar veel van de experts vandaan komen.

Ook het vervoer en de opslag van ontplofbare stoffen, nodig in de olie en gasindustrie, is aan de orde gekomen tijdens het onderhoud. Bij het laatstgenoemde komen ook de procedures bij kijken die gevolgd moeten worden in geval van een olielekkage in zee en de betrokkenheid van landen die hierdoor direct getroffen kunnen worden. De presidentiële werkgroep Inventarisatie en Advies Ontplofbare en/of Gevaarlijke stoffen zal hierover nog oplossingen presenteren.

PERSBERICHT| CDS


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| snc.com | Door: Redactie