• maandag 29 May 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Regering maakt US$ 1 miljoen vrij voor achterstallige betaling bij Servische Vlatacom

| suriname herald | Door: Redactie

De regering heeft US$ 1 miljoen vrijgemaakt voor de achterstallige betaling bij het Servische bedrijf Vlatacom, zegt minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken (Biza) in gesprek met Suriname Herald. Vlatacom is het bedrijf, dat zorgt voor het uitgeven van de e-ID-kaarten. Suriname heeft een openstaande schuld van US$ 6 miljoen bij dit bedrijf. 

"De betalingsachterstand was groot voor het e-ID-project, maar we hebben gevraagd om de achterstand in te lopen en de regering heeft 1 miljoen US-dollar overgemaakt. Met de overmaking is een deel van de achterstand betaald," geeft Somohardjo aan. De Biza-topman laat verder weten, dat er een regeling is

getroffen met het bedrijf voor de verdere betaling. 

Vlatacom is de leverancier van het systeem en de apparatuur van e-ID-kaarten. Door de achterstallige betaling kon het uitprinten van de e-ID-kaarten in gevaar komen. Het project dat drie jaar duurde voor burgers om gratis hun ID-kaarten in te ruilen voor de e-ID-kaarten, is voorbij.

Anastatia Kanapé-Pokie, directeur bij het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB), merkt op dat er nog geen aanvang is gemaakt met de e-Registry van de e-ID-kaarten. 

De regering heeft in 2019 de e-ID-kaarten geïntroduceerd en is gestart met het verstrekken van deze identiteitskaarten. De bedoeling hiervan is om fraude met ID-kaarten tegen te gaan. De e-ID-kaarten bevatten vingerafdrukken.


Abonneer je op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| suriname herald | Door: Redactie