• zaterdag 25 May 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

REGERING BUIGT ZICH WEER OVER BEHEERSING WISSELKOERS

| united news | Door: Redactie

De regering heeft zich deze week nogmaals gebogen over de onrust op het koersenfront. Er zijn een aantal maatregelen besproken om de wisselkoers te beheersen. Alle eerdere pogingen hebben niet mogen baten.

Integendeel, de wisselkoers steeg verder naar boven de 30 SRD voor de Amerikaanse dollar. “Een breed pakket van maatregelen die we moeten treffen om die koers te gaan beheersen, samen met de private sector en platform die hiervoor in het leven is geroepen”, zegt president Chan Santokhi. Ook de governor van de Centrale Bank van Suriname en vertegenwoordigers van de financiële instellingen waren aanwezig op de bijeenkomst.

Het is publieksgeheim

dat de wisselkoers kunstmatig omhoog wordt gestuwd, met als gevolg overwaardering van de USD.

Sommige actoren die in het Platform Koersstabilisatie vertegenwoordigd zijn, zouden zelf meewerken aan de stijgende wisselkoers, met alle gevolgen van dien voor de prijzen in de winkels.

President Santokhi hoopt dat met vereende krachten er gewerkt wordt om de problemen in het land op te lossen; ook op het koersenfront. “Laat het niet zo zijn dat we elkaar gaan bevechten om ontwikkelingen tegen te houden. Laat het niet zo zijn dat, omdat ons programma en ons beleid niet past binnen uw agenda, dat je het moet ondermijnen. Laten

we allemaal als Surinamers gaan werken aan die duurzame ontwikkeling. Iedereen binnen zijn eigen verantwoordelijkheid.”

UNITEDNEWS


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| united news | Door: Redactie