• zaterdag 22 June 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Rapartieste Nicki Minaj vrijgelaten na arrestatie op Schiphol om drugsbezit

| dagblad suriname | Door: Redactie

Rapartieste Nicki Minaj is zaterdagmiddag korte tijd gearresteerd op luchthaven Schiphol, omdat ze softdrugs bij zich zou hebben gehad, zo berichten diverse Nederlandse media.

De artieste heeft na overleg met het Openbaar Ministerie een geldboete gekregen. Ze werd zaterdagmiddag gearresteerd, omdat ze softdrugs wilde uitvoeren, “en dat is verboden”, zei een woordvoerder van de marechaussee. Hoe hoog de boete is, wilde hij niet zeggen.

Minaj stond op het punt naar Manchester te vliegen met een privévliegtuig vanaf Schiphol-Oost. In de Britse stad staat ‘s avonds een optreden gepland voor deze avond.

Op X schreef Minaj eerder onder meer, dat haar bagage is ingenomen zonder

haar toestemming. “Ze zeiden dat ze wiet hebben gevonden en dat een andere groep mensen hiernaartoe moet komen om de pre-rolls (voorgerolde joints, red.) te wegen”, meldt ze.

Verder schrijft ze dat haar beveiliger heeft aangegeven dat de drugs van hem zijn. Volgens Minaj is ze eruit gepikt om “te zorgen dat ik te laat kom” en “om mijn tournee te saboteren.” Ook heeft ze beelden online geplaatst waarin ze in discussie is met een medewerker van de marechaussee.

Minaj was deze week  in Amsterdam. Ze gaf donderdagavond een concert in de Ziggo Dome. Daar kwam ze 2,5 uur later opdagen

dan gepland. Op 2 en 3 juni staat ze volgens de planning opnieuw in de Ziggo Dome in Amsterdam.

| dagblad suriname | Door: Redactie