• zaterdag 20 April 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Koopkrachtversterking van SRD 1800 aan 110.000 personen wordt komende week uitbetaald

| suriname herald | Door: Redactie

De koopkrachtversterking van SRD 1800, die door de overheid aan de aanvragers wordt uitbetaald, zal komende week worden overgemaakt. Radj Parohi, de directeur van het ministerie van Financiën en Planning, zegt in gesprek met Suriname Herald dat de overmaking naar de Surinaamse Postspaarbank (SPSB) al heeft plaatsgevonden. De verdere uitbetaling aan de geregistreerden zal vanuit de SPSB worden georganiseerd.

Foto: Dharmradj Parohi. Foto: Ministerie van Financiën en Planning

Volgens Parohi hebben ongeveer 110.000 personen zich geregistreerd voor de koopkrachtversterking. De documenten moesten eerst worden geverifieerd door het ministerie van Sociale Zaken en Huisvesting (Sozavo) voordat het uitbetalingsproces kon beginnen.

Een intern onderzoek vanuit

Sozavo onder de geregistreerden heeft ook bijgedragen aan de vertraging in de uitbetaling. Er is een bedrag van SRD 300 miljoen overgemaakt aan de SPSB voor de uitbetaling aan de geregistreerden.

Vanaf maandagmiddag zal het geld op de rekeningen staan. Parohi licht verder toe dat deze uitbetaling betrekking heeft op de maand november en de komende week zal plaatsvinden. Na de kerstdagen zullen de aanvragers voor de maand december direct hun geld ontvangen, zo verzekert de directeur van Financiën en Planning.

Dharmradj Parohi
Radj Parohi, de directeur van het ministerie van Financiën en Planning

href="https://www.youtube.com/c/SurinameNieuwsCentrale">Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| suriname herald | Door: Redactie