• dinsdag 23 April 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Raghoebarsing over oliesmokkel en stabiele koersen

| sun.sr | Door: Redactie

Minister Stanley Raghoebarsing van Financien en Planning


Eén van de grootste problemen met betrekking tot oliesmokkel in Suriname is volgens Financiënminister Stanley Raghoebarsing dat er niet voldoende controle uitgevoerd kan worden. Dit zorgt ervoor dat Suriname heel wat deviezen kwijtraakt.

De kern van het probleem zit volgens Raghoebarsingh in het feit dat door subsidie de brandstofprijzen omlaag gaan en aantrekkelijk worden voor smokkelaars. Vandaar dat de regering de subsidie aan het afbouwen is.

Het is volgens de minister niet één maatregel die de koers gaat stabiliseren. Er zal meer gedaan moeten worden. Er is afgelopen vrijdag met het Koersstabilisatieplatform een overleg geweest.

De begroting in orde houden is weer een andere zaak, het beleid van de Centrale Bank is een derde zaak. Er zijn volgens de minister meerdere maatregelen tegelijkertijd. Er is ook regulier overleg tussen de twee monetaire autoriteiten, de governor en de minister van Financiën en Planning. De president is daar nu ook bij.

“Als er één ding is wat je wil geven aan dit volk is het een stabiele koers en stabiele prijzen. Dit is de wens van ons allemaal en die maatregelen hebben allemaal daarmee te maken”, zegt de minister. “Als de prijzen te laag zijn krijg je volgens

de bewindsman een verkeerde allocatie van goederen. Je krijgt mismanagement en controlemaatregelen kunnen in heel beperkte mate helpen.”

 


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| sun.sr | Door: Redactie