• zondag 21 July 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

President santokhi ontvangt 'Handboek constitutioneel recht Suriname’ te ontvangen uit handen van Mr. Dr. Hugo Fernandes Mendes

| snc.com | Door: Redactie

Op 3 augustus 2023 was het mij een genoegen om het 'Handboek constitutioneel recht Suriname’ te ontvangen uit handen van Mr. Dr. Hugo Fernandes Mendes.

Het handboek omschrijft het ontstaan en de ontwikkeling van Suriname als Staat, de staatsinstellingen en hun onderlinge verhouding, de parlementaire democratie, het kiesstelsel, de grondrechten, de ontwikkeling van decentralisatie en de staat van internationale betrekkingen. Advocaat Mr. Serena Muntslag-Essed is coauteur van het boek en diverse juristen hebben een bijdrage geleverd aan de totstandkoming hiervan.

Het boek verschijnt op het juiste moment. In de samenleving is een staatsrechtelijke discussie gaande over de nadere inrichting van ons staatsbestel.

De regering hecht veel waarde aan rechtsstatelijkheid en laat zich goed bijstaan door deskundigen. Ik ben de auteur zeer erkentelijk voor zijn bijdrage.

Ik ken hem al veertig jaar en hij is steeds actief geweest in het staatsrechtelijk gebeuren van ons land. Ik spreek dan ook de hoop uit dat hij vooral door mag gaan met schrijven. Een  speciaal woord van dank gaat ook uit aan het volledige team voor alle inspanningen bij de totstandkoming van dit boek dat een grote aanwinst is voor ons allen.


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws
Centrale'


| snc.com | Door: Redactie