• woensdag 19 June 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

President belooft verlichting na tranche IMF

| suriname herald | Door: Redactie

De verhoging van de brandstofprijzen, het afbouwen van subsidies en de koers die op een ongecontroleerde manier de lucht ingaat, zijn allemaal maatregelen die getroffen moeten worden om te voldoen aan de eisen van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) om de volgende geldtranche te krijgen. Nadat de tranche binnen is zullen deze zaken weer in orde komen.

Dit is de belofte die president Chan Santokhi zaterdag gedaan heeft aan ondernemer Jean ‘Saya’ Mixon tijdens een ontmoeting op het Kabinet van de President. In gesprek met Suriname Herald zegt Saya dat de president hem uitgelegd heeft hoe noodzakelijk deze maatregelen zijn. “Den

san mus krin fu kan kis a moni. Baka dat den san o stabiel baka. Den san o saka baka,” verwoorde Saya wat Santokhi gezegd heeft.

Zoals Saya verder uitlegt is dat die tranche die het IMF aan Suriname zal geven ervoor zal zorgen dat de economie stabiel wordt gemaakt met het resultaat dat de koers stabiel zal worden. De ondernemer geeft aan dat de president de ruimte vraagt om zaken in orde te maken. “If a publiek mus gi u ruimte dan u mus tak nanga a publiek owktu,” meent Saya.

President Santokhi zal de komende tijd de verschillende volksbuurten bezoeken

om mensen uit te leggen wat er nu aan de hand is.


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| suriname herald | Door: Redactie