• dinsdag 07 February 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

PORT OF NICKERIE IS EERSTE AANZET VAN REEKS GROTE INVESTERINGEN IN ENERGIE, OLIE EN GAS

| united news | Door: Redactie

Foto: Phoenix Ceo Walt Teter |Maquette Special Economic Zone naast geprojecteerde haven
Port of Nickerie zal een belangrijke hub zijn om energie en mineralen te transporteren. Suriname zal een grote energiecentrale hebben aan elke kant van het land, havens aan elke kant van het land en de mogelijkheid om die infrastructuur met elkaar te verbinden.

De ontwikkeling van deze haven vergt innovatie. Phoenix Development werkt samen met een team van adviseurs van de meer dan 600 jaar oude grootste Nederlandse energiehaven In Europa “Port of Rotterdam”, die economisch en ecologisch een koploper is.

Port Phoenix en FireBird, die leidend zijn bij de

exploitatie, hebben een aankoop gedaan van een geavanceerde 420-megawatt gecombineerde energiecentrale van Siemens Energy AG. Siemens is de leider in gasgestookte energieopwekking, maar ook windopwekking. Siemens is ook toonaangevend op het gebied van energietransitie. Deze turbines zijn in staat om tot 75% waterstof te verbranden.

Voor de installatie van de gasturbines centrale is Técnicas Reunidas (TR) aangetrokken die meer dan 3.000 megawatt Siemens gasturbines heeft geïnstalleerd over de hele wereld. “We kijken uit naar begin volgend jaar wanneer we daadwerkelijk moeten beginnen te bouwen aan de overkant van de rivier hier”, zegt Phoenix CEO, Walt Teter, die begin 2023 de groep terugverwacht in Suriname. 


De initiële projectie is geraamd op meer dan 2 miljard USD en omvat de funderingen van de diepwaterhaven, een aardgaspijpleiding, een aardgas centraal, vloeibaar natuurlijk gas (LNG) en exportfaciliteiten, LPG scheidings- en exportfaciliteiten en de bijbehorende civiele werken en infrastructuur.

Het startsein van de diepwaterhaven “Port of Nickerie” te Nickerie op maandag 21 november 2022 is de eerste van vele evenementen die nog komen zullen en zijn direct gerelateerd aan deze haven. Phoenix Development Holding Company LLC die een ontwikkelingovereenkomst heeft getekend met NV Havenbeheer Suriname voor de ontwikkeling van een diepwaterhaven en Speciale Economische Zone van wereldklasse in het Westen van Suriname, Nickerie, maakt zich sterk voor zowel economische als ecologische ontwikkeling in Suriname. Er zijn systemen ontworpen om de mangroven te beschermen, terwijl de haven wordt opgezet. 

UNITEDNEWS


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| united news | Door: Redactie