• maandag 11 December 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Pomeroon gaat 65.000 kokosbomen planten in Coronie

| sun.sr | Door: Redactie

Pomeroon Coconut & Spices zal komende maanden overgaan tot het planten van 65.000 kokosbomen in het district Coronie. Dat heeft de mede-oprichter en CEO van Pomeroon, de Brit Neil Passmore, zojuist bekendgemaakt op een plechtigheid te Totness. “We gaan op zeker 1000 hectare ruim 65.000 bomen planten.

Dat is een enorme operatie”, zegt hij. In Guyana is Pomeroon al een paar jaren actief en daar hebben ze een areaal van 700 hectare. Volgens Passmore richt zijn bedrijf zich op de 4-C filosofie. Deze zijn coconut, community, carbon en collaboration. “Ik heb net over coconut verteld.

Eenmaal een kokosnoot gegroeid is, kunnen we 400 dingen

ermee doen. Wij gaan hoofdzakelijk ons richten op kokoswater. We denken op jaarbasis miljoenen liters kokoswater te produceren. Wij gaan naast de lokale markt ook het Caribisch gebied en de wereldmarkt aandoen.

De vraag naar kokoswater groeit enorm in de wereld”, maakte Passmore duidelijk. Pomeroon gaat niet alleen voor de productie van kokoswater, maar ook gemeenschapsprojecten, werkgelegenheid, partnerschappen en betrokkenheid van local content zal aan de orde komen. Ook de carbon credit-gedachte zal meegenomen worden. In Suriname hebben Fardeen Pierkhan en Jason Bakker veel ondersteunend werk verricht voor Pomeroon. 

“Laten we een vijfde C bijvoegen; dat is Coronie”, zei president Chandrikapersad Santokhi in zijn speech. “Pomeroon gaat honderden arbeiders nodig hebben. Coronianen, zijn jullie ready om te werken. Straks breiden ze uit van 1000 ha naar 5000 ha, dus meer werkgelegenheid. Coronie wordt weer het echte echte kokosdistrict. Ook het Tambaki-visproject komt in Coronie te staan”, zei de president. “Slechte tijden voorbij, goede tijden komen eraan. Coronie, er komt geen tweede kans, dus benut  deze kansen.”

Districtscommissaris Maikel Winter is heel trots. “Coronie is in opmars”, zei hij. Volgens de dc komt de kokosaanplant van Pomeroon te staan in de omgeving van km 170. Het bedrijf wordt 1200 ha


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| sun.sr | Door: Redactie