• zondag 27 November 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Politie blijft in beraad

| suriname herald | Door: Redactie

De leden van de Surinaamse Politiebond (SPB) hebben vandaag besloten om het beraad voort te zetten en niet op te schorten. De groep protesterende politieambtenaren, rekruten in training en sympathisanten heeft zich vandaag weer voor het parlementsgebouw verzameld. Daar werd de vergadering gehouden. 

Aan de mensen is voorgehouden dat president Chan Santokhi, morgenavond een bespreking zal hebben met de politiebond. Een verzoek werd vanuit het staatshoofd gedaan om de actie op te schorten.

De leden en aanwezigen daar hebben duidelijk gemaakt dat het beraad doorgaat en het pas opgeschort wordt wanneer de resolutie waarin is opgenomen dat de inspecteurs Raoul Helling en

Sergio Gentle zijn ontslagen, wordt teruggedraaid. SPB-voorzitter, Poetini Atompai, wilde een rustdag inbouwen en wel morgen om vrijdag om 10.00 uur weer voor het parlementsgebouw te verzamelen. 

De aanwezigen hebben dit voorstel afgewezen en geven aan dat ze morgen ook fysiek aanwezig willen zijn om een duidelijk signaal te geven dat zij in actie zijn. “Mi e vertrouw a president”, werd luidt geschreeuwd. 

Vooralsnog is afgesproken dat de basispolitie, de Motor Surveillance Dienst (MSD), het Regio Bijstandsteam (RBT) en de vuurwapenafdeling niet actief zijn. Atompai legt uit dat de mannen wel aan het werk zijn, maar geen aangiftes opnemen. Ook wordt er niet uitgereden. De Meldkamer en het Arrestatieteam werken wel. 

Atompai hoopt niet dat de bond ook daar de stekker eruit moet gaan trekken, want dan is alles plat. Hij liet de aanwezige personen weten dat zij zich niet druk moeten maken met rechtszaken die aangespannen worden tegen de bond. 

Hellings geeft in gesprek met Suriname Herald aan aan dat gisteren met de waarnemend president, Ronnie Brunswijk, een onderhoud heeft plaatsgevonden. De voorzitter van DNA, Marinus Bee, en enkele parlementariërs zaten aan bij dit gesprek. Die liet weten dat de kwestie van het terugdraaien van een resolutie een aangelegenheid is van de president. 

Hellings legt uit dat het gesprek geen vruchten heeft geworpen, want de resolutie is niet teruggedraaid. Ook benadrukt hij dat zijn ontslag onterecht is, want er staan veel onwaarheden in de resolutie. 

De groep verzamelt zich morgen weer voor het parlementsgebouw. In de avond zal de bond aan tafel gaan met de president en vrijdag zullen de actievoerenden horen wat er uit de bus is gekomen.


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| suriname herald | Door: Redactie