• maandag 02 October 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Piet Wortel gearresteerd in Nederland; zou vermoedelijk uitwijken naar Suriname

| suriname herald | Door: Redactie

In Nederland heeft een arrestatieteam van de Dienst Speciale Interventies (DSI) dinsdagochtend in een woning in Almere de beruchte drugshandelaar Piet Wortel gearresteerd, schrijft De Telegraaf. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij twee liquidaties en grootschalige drugshandel.

Wortel, die al jarenlang in het vizier is van de Nederlandse politie en het Openbaar Ministerie, zou onder meer opdrachtgever zijn van de moord op oud-profvoetballer Kelvin Maynard op 18 september 2019 voor een brandweerkazerne in Amsterdam-Zuidoost.

Maynard werd toen vermoord door twee mannen op een motorscooter. De moordzaak kreeg extra aandacht omdat brandweerlieden de reanimatie van de voetballer filmden en op sociale media zetten.

De daders waren te zien op camerabeelden. Een maand later arresteerde de politie drie verdachten, die later weer zijn vrijgelaten.

Ook zit Wortel volgens het OM mogelijk achter de liquidatie van Genciel ‘Genna’ Feller op 2 september 2019 op Curaçao. Twee mannen renden in Willemstad op hem af en doorzeefden zijn witte Hyundai.

Beide moorden zouden verband houden met een gestolen partij cocaïne. Een hoeveelheid van honderden kilo’s werd volgens het OM in opdracht van Wortel naar Nederland gesmokkeld maar onderweg ‘geript’. Piet Wortel hield een aantal mensen verantwoordelijk, onder wie handlangers uit zijn eigen organisatie.

Volgens de verdenkingen van justitie was Wortel uit op wraak en zette hij iedereen die bij de mislukte cokedeal was betrokken op een dodenlijst. “Ik ga iedereen afknallen”, zou hij hebben gezegd. De namen van Maynard en Feller stonden op die dodenlijst.

Op Aruba gearresteerd
Piet Wortel werd begin dit jaar ook al gearresteerd, dit keer op Aruba. Hij werd toen door de Nederlandse justitie gezocht omdat hij nog een gevangenisstraf van bijna drie jaar had uitstaan.

De Rotterdamse rechtbank veroordeelde Wortel in 2014 tot zeven jaar cel voor drugstransport en deelname aan een criminele organisatie. Op verlof vluchtte hij naar Suriname, waardoor hij de rest van zijn straf niet uitzat. Een week na zijn arrestatie op Aruba werd Wortel uitgeleverd aan Nederland. De laatste weken zat Wortel met een enkelband thuis in Almere omdat de laatste fase van zijn straf was aangebroken.

Politie en OM besloten hem dinsdagochtend aan te houden omdat het vermoeden bestond dat Wortel na het einde van zijn straf zou uitwijken naar Suriname en daar niet meer was te arresteren voor zijn mogelijke betrokkenheid bij de moorden op Feller en Maynard.


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| suriname herald | Door: Redactie