• dinsdag 21 March 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Organisatie legt laatste hand aan Owru Yari Fest

| suriname herald | Door: Redactie

Er moet nog aardig wat werk worden verzet naar het grote evenement, morgen, in Paramaribo-Centrum. Door de extra uitgaven zit de organisatie, die belast is met de Owru Yari-viering, krap met de financiën. Volgens Gino Refos, voorzitter van de stichting Owru Yari Fest, is het hard werken en slapeloze nachten totdat het evenement achter de rug is.

De werkzaamheden in de binnenstad zijn reeds begonnen. Er worden op de belangrijke hoeken al tenten geplaatst waar de podia komen te staan. De binnenstad wordt langzaamaan omgebouwd tot een groot outdoor festival. Aan de Jodenbreestraat staan er nu al twee tenten gereed voor

morgen.

Er is een podium van Mr. Zonneman dat de Hannapier stage wordt genoemd en de stage van Dresscode en Basic One waar Peter Double W zijn talenten weer zal tonen. Het commissariaat verleent ook zijn medewerking met betrekking tot de werkzaamheden in de binnenstad. Ondanks het weer niet altijd meewerkt wordt er toch hard gewerkt om alles gereed te hebben voor morgen.

Volgens Refos zal de regen de mannen niet tegenhouden om alles op te zetten. Ondanks de uitdagingen met het weer zal alles in kannen en kruiken zijn, verzekert hij. Er zijn personen bereid gevonden, die de organisatie verder ondersteunen.

Verder zijn er ook personen aangetrokken die zullen werken op de Owru Yari Fest. De line-up van artiesten is zo’n beetje rond met toppers uit de Surinaamse muziekscene.
Refos geeft verder aan dat aan de hand van de beelden die op social media zijn voorbijgegaan er een berekening is gemaakt over hoeveel personen de organisatie kan ontvangen. Het geschatte aantal personen ligt tussen de 50.000 en 80.000. Het is een grove calculatie die er is gemaakt, maar er komen nog dagelijks toeristen het land binnen.

Tijdens de activiteiten in de binnenstad zullen heel veel manschappen van diverse instanties patrouilleren. Er zullen rond de 120 tot 150 security medewerkers rondlopen. Ook zal er medisch personeel op de hulpposten en in de binnenstad aanwezig zijn.

Het organiseren van evenementen is geen onbekend terrein voor Refos. Hij heeft in het buitenland een speciale opleiding gevolgd, dus hij krijgt het toch samen met zijn team voor elkaar. Er is een deadline die gehaald moet worden en dat zal ook gebeuren, stelt hij.

Refos geeft nog aan dat personen liever carpoolen om te voorkomen dat er onnodige file ontstaat in de binnenstad. Het is ook veiliger als personen op een afstand parkeren om gemakkelijk weer terug te rijden naar huis. Hij heeft dit zelf kunnen meemaken bij de onlangs gehouden show van Burna Boy.

“Laten we fatsoenlijk rijgedrag tonen op 31 december. We willen allemaal genieten, maar laten we klaarstaan om elkaar ook te helpen,” zegt Refos.

 


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| suriname herald | Door: Redactie