• woensdag 27 September 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Oplossen zwerversprobleem moet beeld binnenstad veranderen

| suriname herald | Door: Redactie

Het oplossen van de zwerversproblematiek in Suriname moet vooral ervoor zorgen dat de binnenstad van Paramaribo een aantrekkelijker beeld krijgt. Opeenvolgende regeringen hebben geen antwoord op dit probleem kunnen vinden. Thans worden de dak- en thuislozen ondergebracht in het Regionaal Ziekenhuis Wanica.

Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW) wijst erop dat in verband met de verfraaiing van de binnenstad het van belang is dat deze groep wordt verplaatst. “Zij geven de binnenstad een ander beeld”, stelt de bewindsman in gesprek met Suriname Herald. Intussen is de groep voor een deel reeds overgebracht naar de nieuwe locatie.

Volgens de OW-minister wordt er

in public private partnership gewerkt aan het moderniseren van het uitgaanscentrum van Paramaribo. Hij zegt dat winkeleigenaren en de horeca graag zien dat de binnenstad weer leefbaar en aantrekkelijk wordt. Daarom dat men ook de handen ineen heeft geslagen voor herstel van het Vaillantsplein annex fontein. Deze locatie veranderde op gegeven moment in slaap- en badplek voor de dak- en thuislozen.

De binnenstad krioelt van dak- en thuislozen, die zich ophouden bij of slapen voor winkelingangen. De groep kiest openstaande percelen of gewoon de straat voor haar behoefte. Daarnaast is het meer regel dan uitzondering om voorbijgangers lastig te vallen. Alsof het niet genoeg is, worden ook planten of ander materiaal dat ter verfraaiing dient, vernietigd of meegenomen.

 


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| suriname herald | Door: Redactie