Opinie: Zakendoen in Suriname
| dagblad suriname | Door: Redactie
Inleiding
Sinds 2008 organiseert Stichting FinanceSuriname (afgekort FinanceSuriname) jaarlijks een congres in Nederland. Het doel van FinanceSuriname is om meer werkgelegenheid in Suriname te creëren. FinanceSuriname richt zich op de volgende sectoren: 1) Business Proces Outsourcing, 2) Landbouw & Veeteelt, 3) Toerisme, 4) Aandacht voor de ouderen in Suriname en 5) Remigranten en Overwinteraars.
Recentelijk is een boek van een Nederlander verschenen met op de cover de foto’s van drie Surinamers (de huidige president van Suriname, de huidige minister van LVV en een ondernemer). De personen hebben geen toestemming aan de auteur gegeven om de foto’s te gebruiken. In Nederland mag je
Quote
Unquote
Teksten van de cover van het boek
Quote
Corruptie op het hoogste niveau
Zakendoen in Suriname
Unquote
Cover van een boek
De cover van een boek is belangrijk. Een interessante cover zorgt ervoor, dat het boek de aandacht krijgt en dat het boek goed verkocht kan worden.
Foto’s van de
Er is mijns inziens zeker sprake van belediging van de drie Surinamers: de foto´s in combinatie met de teksten (zie hiervoor) vormen een geheel. Op basis van het Wetboek van Strafrecht heeft de president van Suriname het recht naar de rechtbank te stappen en de rechter te vragen de cover te laten verwijderen met zijn foto en de foto’s van de twee andere personen.
Conclusie
Het is voor Suriname heel vervelend, dat de Nederlandse ondernemer/auteur een zakelijk geschil met een Surinaamse ondernemer aangrijpt om het “Zakendoen in Suriname” in een kwaad daglicht te plaatsen. De teksten van de ondernemer/auteur op de cover zijn mijns inziens ook een belediging voor het Surinaamse volk.
De uitspraak van de rechter zal heel belangrijk zijn voor het zakendoen in Suriname.
Suriname staat aan de vooravond van ingrijpende veranderingen op economisch- en bestuurlijk niveau. Suriname een etiket opplakken met het doel de investeerders weg te houden uit Suriname keur ik af. De Nederlandse ondernemer/auteur heeft vanaf 2008 kunnen genieten van Suriname. Zowel op zakelijk als privégebied. Suriname is namelijk een tropisch paradijs. In Suriname is werk en privé in balans. De kwaliteit van het leven is vele malen beter dan werken en wonen in vele andere landen.
De Nederlandse ondernemer/ auteur wordt hierbij opgeroepen om Suriname en het Surinaamse volk niet mee te nemen in zijn zakelijk gevecht met de Surinaamse ondernemer.
Dennis Lapar (* zie foto)
Directeur van Stichting FinanceSuriname
| dagblad suriname | Door: Redactie