• zondag 14 April 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

ONDERNEMERS GETRAIND IN ETIKETTERING EN VERPAKKING

| dagblad de west | Door: Redactie

Het Onderdirectoraat Interne Markt, als onderdeel van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ), organiseert een driedaagse training online etikettering en verpakking, bestemd voor Surinaamse ondernemers. De training is geheel kosteloos en is gepland voor 26, 27 en 28 maart 2024.

Het doel van de training is om de exporteurs en potentiële exporteurs bewust te maken van de vereisten voor verpakking en etikettering bij het exporteren naar de Europese Unie (EU).

De EU is een van ‘s werelds grootste afzetmarkten, haar consumenten hechten veel waarde aan kwaliteit en veiligheid als het gaat om producten die ze consumeren. Om die

reden is het cruciaal dat Surinaamse ondernemers in begrijpen welke regels en voorschriften gelden voor de etikettering en verpakking van producten die naar de EU worden geëxporteerd.

Na de online training etikettering, krijgen de deelnemers een certificaat, waarna er ruimte geboden zal worden voor het presenteren en verkopen van de producten. Ondernemers zullen na afloop van de training niet aan hun lot worden overgelaten, vanwege het feit dat er een coaching traject zal worden ingebouwd.

Naar zeggen van de onderdirecteur Interne Markt, Sarita Jageswar, is niet alleen de etikettering en verpakking van producten van belang voor het behoud van kwaliteit en veiligheid,

maar ook voor het voldoen aan regelgeving van de markten, waarnaar de ondernemers reeds exporteren of zullen exporteren.

ʺAls exporteurs en potentiële exporteurs naar de Europese Unie dient u ongetwijfeld op de hoogte te zijn van de uitdagingen en vereisten die gepaard gaan met het betreden van deze winstgevende markt’’, benadrukte Jageswar tijdens haar openingstoespraak. Zij heeft de deelnemers aangemoedigd om actief deel te nemen aan de training. Jageswar benadrukt dat er hiermee een succesvolle en duurzame handelsrelatie tussen de CARIFORUM-landen en de Europese Unie kan ontstaan.

| dagblad de west | Door: Redactie