• woensdag 22 May 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Olielek uit gekapseisde schip bij Tobago stopte na een maand

| starnieuws | Door: Redactie

Een satellietbeeld toont een olieramp, voor de kust van het eiland Tobago, in Trinidad en Tobago, 9 februari 2024. (Foto via Reuters)

Een olielek uit een schip met maximaal 35.000 vaten stookolie dat begin februari kapseisde voor het Caribische eiland Tobago is gestopt, zei de regering van de twee eilanden donderdag. De lekkage, die op 7 februari voor het eerst werd
opgemerkt voor de kust van de Atlantische kust van Tobago, beschadigde een deel van de mangrove van het eiland en bedreigde de toeristische en visserijsector.
De lekkage kwam ook in de Caribische Zee terecht en bedreigde het nabijgelegen Venezuela en de Caribische eilanden, waaronder Bonaire."De koolwaterstoflozingen afkomstig van het gekantelde schip voor de kust van Tobago zijn gestopt", aldus een persbericht van het ministerie van Energie van Trinidad en Tobago.De compartimenten van het schip waaruit de olie lekte zijn nu gevuld met zeewater boven het lekpunt, waardoor de verdere stroom van de stookolie effectief wordt geblokkeerd, aldus het ministerie.De overheid
heeft sanerings- en bergingsbedrijven ingehuurd om de lekkage op te ruimen en het lekkende schip te bergen.Het volume van de lekkage, de oorsprong, de beoogde bestemming en de eigendom van het schip blijven onbekend. Maar Trinidad zei dat het schip met stookolie naast een sleepboot voer die nog niet is gelokaliseerd.

| starnieuws | Door: Redactie