• zondag 10 December 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

NSHI schenkt bushuisje aan samenleving

Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


De Nationale Stichting Hindostaanse Immigratie (NSHI) heeft vandaag formeel een bushuisje overgedragen aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Het bushuisje bevindt zich aan de Lallarookhweg, vlak tegenover Huize Ashiana. De NSHI is drie jaren geleden van start gegaan met de planning voor de activiteit in verband met de herdenking en viering van 150 jaar Hindoestaanse immigratie. 

“De NSHI wil graag activiteiten ontplooien die een blijvend karakter hebben, zij het in termen van herdenking. We zien dagelijks hoe de mensen zich uit de bussen moeten

worstelen, vooral de bezoekers en werkers van Huize Ashiana. Op de berm is er in de regentijd een grote modderpoel. Zo is men op het idee gekomen om de bushalte en het bushuisje te ontwerpen en uit te voeren”, zei Faried Ketwaru, voorzitter van NSHI.

Het bijzondere is dat het trottoir verhoogd is en men hoopt dat de bussen langs het trottoir kunnen parkeren en de passagiers gelijkvloers in en uit kunnen stappen. Minister Riad Nurmohamed van OW gaf aan verschrikkelijk blij te zijn met het initiatief. De bushuisjes in Suriname zien er soms verwaarloosd uit en men heeft onvoldoende middelen om aandacht te besteden. “We zijn dus blij en dankbaar met dit project”. De minister hoopt dat dit ook andere bedrijven kan motiveren om in hun straat of buurt zo een bushuisje of bushalte neer te zetten.

 

10 Dec 2023 | sun.sr | Door: Redactie