• zaterdag 25 May 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

NIEUWE OLIEVONDSTEN BRAZILIE BLIJVEN UIT | GOUDEN KANS VOOR SURINAME EN GUYANA

| united news | Door: Redactie

Door marktdeskundigen wordt verwacht dat de olieproductie in Brazilië in 2029 zijn hoogtepunt zal bereiken, met een productie van 5,4 miljoen vaten per dag, en daarna zal beginnen af te nemen.

Op dit moment is Brazilië zelfvoorzienend en produceert het tussen de 3 miljoen en 4 miljoen vaten olie per dag, waardoor het een netto olie-exporteur is. Echter, vanwege de afname van de reserves wordt voorspeld dat Brazilië over tien jaar weer een olie-importeur zal worden. Dit zou goed nieuws betekenen voor Suriname en Guyana die zouden kunnen inspringen om de Braziliaanse in de behoefte te voorzien.

Het pre-zoutgebied, dat wordt beschouwd

als het belangrijkste olie- en gasexploratiegebied in Brazilië, wordt geconfronteerd met “duidelijke tekenen van verkennende uitputting”.

De recente veiling van voorzoutblokken had weinig succes, met slechts vier verkochte blokken en twee blokken die zijn teruggegeven door bedrijven. Om de productieniveaus te behouden, zal Petrobras nieuwe werkterreinen moeten openen.

Het Ministerie van Mijnbouw en Energie verdedigt de olie-exploratie in de Equatoriale Marge, een regio die wordt gezien als de nieuwe oliegrens in Brazilië. Het Foz do Amazonas-bekken in deze regio wordt beschouwd als het meest veelbelovende gebied, aangezien er in de buurt, in Guyana en Suriname, grote oliereserves zijn ontdekt. Het Ministerie schat

dat er ongeveer 10 miljard vaten winbare olie zijn in dit gebied, wat aanzienlijke investeringen en inkomsten zou genereren.

Hoewel er wordt voorspeld dat de vraag naar olie vanaf 2040 zal afnemen, zal er nog steeds aanzienlijke consumptie zijn, zelfs in het meest optimistische scenario met het gebruik van hernieuwbare energiebronnen.

UNITEDNEWS


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| united news | Door: Redactie