• dinsdag 16 July 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

NIEUWE INTERNATIONALE LUCHTHAVEN DICHTBIJ PARAMARIBO

| united news | Door: Redactie

Foto: President Santokhi en Soenildat Kalloe de eigenaar van de mall, bij de ingebruikname van de mall.

President Santokhi heeft afgelopen zondag de officiële opening van de International Mall of Suriname (IMS) verricht.

De handeling markeert niet alleen de start van een nieuw winkelcentrum, maar ook de aankondiging van ambitieuze plannen voor een nieuwe internationale luchthaven nabij Paramaribo.

De IMS, nu een prominent winkelcentrum in Paramaribo, biedt naast winkels en horeca ook recreatie en entertainment. “De inrichting is bedoeld om de klanten het gevoel te geven dat zij in het buitenland zijn,” aldus de organisatoren.

Voor de officiële opening op 7 juli, waar president

Chandrikapersad Santokhi het plakkaat onthulde, waren enkele horecagelegenheden al in gebruik genomen. De bouw van de IMS begon op 3 november 2017, ontworpen door architect Peter Tenniglo en begroot op USD 5 miljoen.

President Santokhi prees de mall als een symbool van economische vooruitgang en vertrouwen in de toekomst van Suriname. Hij benadrukte het belang van een gunstig investeringsklimaat en economische stabiliteit, waarbij hij opmerkte dat de inflatie is gedaald van 60% naar een verwachte 14-15% tegen het einde van dit jaar. “Ook de koersontwikkeling is verbeterd, wat goed is voor handel en investeringen,” zei hij.

Santokhi sprak ook over de noodzaak

van een duidelijk beleid voor vrijstelling van invoerrechten, gericht op het ordenen en reguleren van handel. “Onze concept-investeringswet is bijna klaar en zal gelijke kansen bieden aan zowel buitenlandse als Surinaamse investeerders,” verklaarde hij.

Een opvallende aankondiging was de geplande bouw van een nieuwe internationale luchthaven dichter bij Paramaribo, gepresenteerd door Soenildat Kalloe, de eigenaar van de mall.

De president beloofde volledige steun aan dit project, dat aanzienlijke voordelen voor de samenleving met zich mee kan brengen, zoals verbeterde internationale connectiviteit en economische groei.

De nieuwe luchthaven zal niet alleen de huidige Johan Adolf Pengel International Airport ontlasten, maar ook bijdragen aan een betere bereikbaarheid van Suriname. De Johan Adolf Pengel International Airport, gelegen op ongeveer 45 kilometer van Paramaribo, heeft een rijke geschiedenis en is een belangrijke hub voor de regio. Met een oppervlakte van meer dan 2000 hectare en faciliteiten, speelt de luchthaven een cruciale rol in het luchtverkeer van en naar Suriname.

Daarnaast sprak de president zijn waardering uit voor andere geplande projecten, zoals de bouw van het grootste waterpark van Suriname in Charlesburg en nieuwe hotels en appartementen voor expats. “We werken aan een goed geregeld appartementsrecht en zorgen ervoor dat we voldoen aan internationale normen. Dit soort initiatieven krijgen onze steun,” zei hij. Volgens Santokhi zullen deze projecten de economische groei verder stimuleren en bijdragen aan de welvaart van het land.

UNITEDNEWS

GERELATEERD AAN: INTERNATIONAL MALL OF SURINAME OPENT OFFICIEEL HAAR DEUREN MET SPECTACULAIR FESTIVAL

 

| united news | Door: Redactie