• donderdag 01 December 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Nieuwe Franse ambassadeur overhandigt geloofsbrieven aan president Santokhi

| suriname herald | Door: Redactie

Nicolas de Bouillane de Lacoste wordt de nieuwe ambassadeur voor Frankrijk in Suriname. Hij heeft vandaag op het presidentieel paleis zijn geloofsbrieven overhandigd aan president Chan Santokhi.

FOTO: Nieuwe Franse ambassadeur overhandigt geloofsbrieven aan president Santokhi. Foto: Kabinet van de President

Bij deze gelegenheid wenste het staatshoofd de ambassadeur een succesvolle ambtstermijn toe en gaf aan de gezamenlijke initiatieven van Suriname en Frankrijk op verschillende gebieden toe te juichen om duurzame ontwikkeling te bevorderen, met name in het grensgebied.

Suriname en Frankrijk hebben een fundamenteel en constructief partnerschap met een speciale dimensie, aangezien beide landen een grens delen. “Ik kijk uit naar de officiële

start van het onderhandelingsproces over de afwikkeling van deel 4 van de grens, zoals bepaald in artikel 5 van het Protocol betreffende de grens, ondertekend in maart 2021”, aldus het staatshoofd.

Foto: Kabinet van de President

Wat betreft de geherstructureerde River Council, verwacht de president dat de discussies tijdens deze bijeenkomsten meer actiegericht zullen zijn, resulterende in concrete samenwerkingsprogramma’s. Daarbij verwees hij naar de recente ondertekening van de technische overeenkomst, op 13 september, voor de bouw van de nieuwe aanlegplaats in Albina.

President Santokhi sprak daarnaast zijn waardering uit voor de Franse vertegenwoordigen in de Raad van Bestuur van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) tijdens de besprekingen. “Ik kijk uit naar de Franse steun, aangezien we opnieuw zullen samenwerken met het IMF,” aldus Santokhi.


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| suriname herald | Door: Redactie