• woensdag 24 July 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Nieuw Luxe Zakenhotel Yogh Hospitality Geopend in Paramaribo

| dagblad suriname | Door: Redactie

President Chandrikapersad Santokhi was de eregast tijdens de opening van het luxe Yogh Hospitality hotel, dat gisteren zijn deuren heeft geopend voor gasten. Het zakenhotel is gelegen aan de Domineestraat en maakt deel uit van de Yokohama Group of Companies. Directielid Jules Ramlakhan liet weten dat het hotel is gefinancierd met de opbrengsten van andere bedrijven binnen de Yokohama-groep. “We hebben geen steun van banken gekregen”, zei Ramlakhan. Hij voegde toe: “De regering heeft al jaren een oproep tot bevordering van toerisme gedaan en onlangs ook voor betrokkenheid bij de lokale inhoud met het oog op de aanstaande olie- en

gasboom in ons land. Yogh wil hierop inspelen. Wij van Yogh Hospitality zullen ons inzetten om de beste gastvrijheid te bieden. Gastvrijheid is immers meer dan alleen service.”

President Santokhi, die als hoofdgast aanwezig was, prees het initiatief van de Yokohama Group om dit prachtige hotel te realiseren. “Dit zal ongetwijfeld bijdragen aan de economische groei”, aldus de president. “We komen uit een crisisperiode van de afgelopen drie jaar waarin de particuliere sector een cruciale rol heeft gespeeld. Het geld is bij de particuliere sector en niet bij de overheid. Het is aan de overheid om de particuliere sector te faciliteren.”

Hij riep op tot het versnellen van de ondersteuning op gebieden zoals belastingvoordelen, grond en vergunningen en benadrukte het belang van het wegnemen van barrières.

President Santokhi sprak ook zijn tevredenheid uit over de internationale activiteiten van het Surinaamse bedrijf, ondanks diverse uitdagingen. Hij merkte echter op dat het zorgwekkend is dat de Yokohama Group hindernissen ondervindt in de bankensector omdat ze niet volledig zijn opgenomen in het financiële systeem. “Laten we een wet aannemen die zorgt voor financiële inclusiviteit. Waar barrières zijn, moet de staat financiële inclusiviteit garanderen, van de kleine man tot op topniveau. Dat is standaard in de wereld. Zaken moeten doorgaan. We kunnen het ons niet veroorloven dat door een gebrek aan financiële inclusiviteit delen van de gemeenschap en de particuliere sector worden uitgesloten van goede handel”, zei de president.

De procureur-generaal en minister van Juridische Zaken van Guyana, Mohabir Anil Nandlall, die de regering van Guyana vertegenwoordigde, uitte zijn trots op de sterke aanwezigheid van de Yokohama Group, niet enkel in Suriname maar ook in Guyana, waar ze actief zijn in onder meer de casino-, beton-, gok-, bouw- en recentelijk ook de hotelbranche.

Yogh Hospitality, met een oppervlakte van 20.000 vierkante meter en meer dan 400 werknemers, biedt onder andere 108 indrukwekkende suites, een businesscentrum en drie commerciële ruimtes aan. Gasten kunnen genieten van het klassieke exterieur en het moderne interieur. Het hotel, centraal gelegen in Suriname’s hoofdstad, biedt verschillende soorten suites, waaronder presidentiële en voor gehandicapten toegankelijke suites. Ook huisvest het hotel faciliteiten zoals een zwembad, spa, fitnessruimte en exclusieve eetgelegenheden.

De Yokohama Group heeft meer dan 36 bedrijven wereldwijd en stelt maar liefst 4.000 mensen tewerk, waarvan 2.500 in Suriname. “Yokohama Group is een volledig Surinaams bedrijf”, stelt Ramlakhan. Boekingen kunnen worden gemaakt via booking.com.

| dagblad suriname | Door: Redactie