• zaterdag 20 April 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Nationaal Vervoer Bedrijf (NVB) filiaal Albina krijgt nieuw gebouw

| suriname herald | Door: Redactie

“Onze klanten, in het bijzonder die met baby’s hoeven voortaan niet meer in de regen te staan om op een bus te wachten. Nu is er een overdekking en comfortabele wachtruimte. Voorts is de werkplek aangenamer. Zo hoef ik geen materiaal van kantoor meer naar huis te brengen en het neertellen van SRD 30 per keer voor urineren behoort volkomen tot het verleden.”

Dit zei Mari Tobi, de zeer opgetogen medewerker met een brede grijns, gisteren tijdens de officiële ingebruikname van het nieuwe gebouw van het Nationaal Vervoer Bedrijf (NVB) in Albina, tegen Suriname Herald.

Volgens haar was de situatie in het

verleden zeer slecht. De accommodatie liet te wensen over en het personeel was erg gedemotiveerd. Tobi geeft aan dat ze nu super gemotiveerd is om naar kantoor te gaan.

Foto: Suriname Herald

ABOP-assembleelid Genevievre Jordan van het district Marowijne zegt dat zij door tussenkomst van een medewerker in 2021 een rondleiding heeft gehad. Ondanks zij woonachtig is in Albina had ze nooit geweten dat de medewerkers onder deze erbarmelijke situatie moesten werken.

“Wat er voorheen was, was totaal niet geschikt om arbeid te verrichten. Er was geen sprake van decent work. Vandaar dat medewerkers ook niet altijd op de locatie aanwezig waren”, vertelt

het assembleelid.


Naar haar zeggen heeft zij toen contact gemaakt met NVB-directeur Fariyal Renfurm. Het was een probleem om financiële middelen te vinden om het nieuwe gebouw neer te zetten, maar door innovatie van de directeur is het wel gelukt. De parlementariër geeft aan een voldaan gevoel te hebben wanneer zij naar de blijde gezichten kijkt van de medewerkers.

Directeur Renfurm geeft aan dat een van haar strategische doelen bereikt is. Filiaal Albina behoort tot een van de grootste NVB-posten in Suriname. Het was daarom noodzakelijk om te investeren in een nieuw gebouw.


Volgens haar is institutionele- en capaciteitsversterking van belang voor een adequate dienstverlening van de organisatie. “Ik doe een beroep op u om alle passagiers een gelijke behandeling te geven. Er zijn regels. Houdt u zich aan de regels. Wij zullen ons richten op het bieden van op maat gemaakte transportoplossingen die aansluiten bij de specifieke behoeften van onze klanten. Ons team van professionele chauffeurs en logistieke medewerkers staat klaar om deze belofte waar te maken”, benadrukte de NVB-directeur.

Minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme gaf aan zeer ingenomen te zijn met wat is gerealiseerd. Betaalbaar vervoer moet altijd gegarandeerd zijn voor de samenleving, gaf de bewindsman aan.

Hij stond ook stil bij de zaken die medewerkers en klanten moesten ontberen. De minister sprak het personeel extra moed in en bedankte hen voor de offers. Jubithana riep zijn gehoor op om verantwoordelijk om te gaan met het nieuwe gebouw.


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| suriname herald | Door: Redactie