• zondag 27 November 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Melkcentrale kan niet optreden bij prijsopdrijving door winkeliers

| suriname herald | Door: Redactie

De producten van de Melkcentrale Paramaribo (MCP) worden door winkeliers veel duurder verkocht dan de oorspronkelijke prijs. Aan Suriname Herald zegt de directeur van MCP, Dewkoemar Sitaram, dat hij zich hiervan bewust is. “Daaraan kunnen wij niets doen,” merkt hij op.

De directeur laat weten dat hij dagelijks klachten binnenkrijgt dat de MCP-producten duurder worden verkocht. MCP kan hiertegen niet optreden, omdat dit een aangelegenheid is van de Economische Controle Dienst (ECD) van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ). 

Volgens de MCP-directeur moeten de winkeliers de adviesprijzen hanteren, die gegeven worden door de MCP. Het bedrijf hanteert adviesprijzen

en weet dat niet alle retailers zich daaraan houden. “Het is een vraagstuk waar we hulp van het ministerie van EZ nodig hebben,” zegt Sitaram.

Hij laat duidelijk weten dat er momenteel geen sprake is van een recente prijsaanpassing van melk, yoghurt en andere MCP-producten. Hij vertelt dat de MCP ongeveer twee maanden terug een prijsaanpassing heeft doorgevoerd op zijn producten. Daarna zijn er geen prijsveranderingen geweest.

De MCP-directeur heeft middels brieven aan desbetreffende instanties de aandacht gevraagd voor deze situatie. Echter zonder resultaat. Dat is ook de reden waarom de MCP is overgegaan tot het openen van eigen winkels. 

“We willen onze prijzen hanteren en willen niet dat consumenten onnodig meer moeten betalen”, zegt hij en voegt eraan toe dat het belangrijk is dat de producten goed gekoeld worden.

Hij legt uit dat bijvoorbeeld een kleine vruchtenyoghurt voor een bedrag van SRD 20 verkocht moet worden. Sommige retailers verkopen die voor veel meer. Voor de grotere formaten yoghurt moet er SRD 35 betaald worden, maar de winkeliers vragen meer. Hierdoor lijkt het erop alsof de MCP iedere keer zijn prijs heeft verhoogd. 

“Wanneer wij de prijzen gaan verhogen zullen wij dat bekendmaken”, laat Sitaram weten. Sommige winkels maken misbruik van de situatie en dat is niet goed, is hij van oordeel. Het is de ECD die de controle moet uitoefenen op de winkeliers.


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| suriname herald | Door: Redactie