• dinsdag 21 March 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Maximaal zes jaar straf voor uitvoer grote bedragen aan valuta

| suriname herald | Door: Redactie

Personen die via de Johan Adolf Pengel International Airport afreizen, wagen steeds pogingen om grote bedragen aan vreemde valuta het land uit te voeren. Het Korps Politie Suriname (KPS) meldt dat de autoriteiten op de luchthaven steeds worden geconfronteerd met reizigers, die zich niet houden aan de vastgestelde regels op het gebied van de uitvoer van vreemd geld.

Op het illegaal proberen uitvoeren van grote bedragen aan vreemd geld staan gevangenisstraffen van maximaal 4 tot 6 jaar. Het korps brengt ten overvloede onder de aandacht dat er een algemene beschikking is verleend voor de fysieke uitvoer van bedragen tot US$ 10.000

of de tegenwaarde daarvan in andere omwisselbare valuta per persoon.

Voor de fysieke uitvoer van bedragen vanaf US$ 10.000 tot US$ 50.000 (of de tegenwaarde daarvan) per persoon, dient er aangifte te worden gedaan middels het daartoe bestemde aangifteformulier dat bij de visitatieposten van de douane te verkrijgen is.

De fysieke uitvoer van bedragen vanaf US$ 50.000 (of de tegenwaarde daarvan in andere valuta’s) per persoon, is verboden tenzij vooraf vergunning daartoe van de Deviezencommissie is verkregen.
Op het niet opzettelijk overtreden van dit wetsartikel staat een gevangenisstraf van maximaal vier jaar, terwijl degenen die zich opzettelijk hieraan schuldig maken een gevangenisstraf van maximaal zes jaar tegemoet kunnen zien. Het KPS waarschuwt dat men zich ter voorkoming van ongerief aan de vastgestelde regels houdt.

 


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| suriname herald | Door: Redactie