• donderdag 18 August 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname
President Chan Santokhi en vp Ronnie Brunswijk houden heel binnenkort een politieke top over kwestie Abop/PL-fractie

Kwestie Abop/PL-fractie wordt in politieke top besproken

| sun.sr | Door: Redactie

President Chan Santokhi en vp Ronnie Brunswijk houden heel binnenkort een politieke top over kwestie Abop/PL-fractie

Gisteren heeft Abop/PL-fractieleider Obed Kanapé, voor aanvang van de openbare vergadering, medegedeeld dat deze fractie voortaan onafhankelijk en zelfstandig zal opereren in het parlement. Naar aanleiding van de mededeling is er een telefonisch gesprek geweest tussen vicepresident Ronnie Brunswijk en president Chan Santokhi. Er is besloten om een vergadering te houden met de politieke top. Dat zal gebeuren zodra Asiskumar Gajadien, fractieleider van de VHP, terug is in Suriname. 

Kanapé richtte eerder een brief aan de griffier, waarin stond dat het idee van een gezamenlijke fractieleider geen ondersteuning meer geniet van de Abop/PL-fractie en dat het derhalve als onafhankelijk zal optreden voor de resterende zittingstermijn van dit parlement. De vicepresident tevens Abop-voorzitter verklaart dat Kanapé 'het anders heeft gebracht' dan de bedoeling was. 'Hij had de knelpunten binnen de coalitiefractie naar voren moeten brengen, maar hij heeft het anders gebracht', zegt de vp. Het gaat er volgens Brunswijk erom dat leden van de Abop/PL vinden dat Gajadien 'zaken' niet naar voren brengt zoals zij dat zien.

Ook met Kanapé is er een gesprek geweest. Brunswijk zegt dat er af en toe meningsverschillen zijn, maar dat hoeft er niet toe te leiden dat men uit de coalitiefractie stapt. 'We gaan de plooien gladstrijken zodra meneer Gajadien terug is. We gaan met alle partijen aan tafel, dan komt er een oplossing', garandeert de vicepresident.

Brunswijk: 'We hebben ons gecommitteerd aan een regeerakkoord. Het is daarom wenselijk en wijzer dat we samenwerken tot het eind van de rit. De president en vicepresident staan op één lijn. Er is niets aan de hand'.


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| sun.sr | Door: Redactie