• dinsdag 16 July 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Koning Willem-Alexander: ‘Ik wist niet van veroordeling Frenna’

| dagblad suriname | Door: Redactie

Koning Willem-Alexander was, voordat hij Frenna deze week bezocht in de VS, er niet van op de hoogte dat de Nederlandse rapper in 2017 in Suriname is veroordeeld voor seks met een minderjarig meisje. Dat zei hij in het afsluitende persgesprek aan het einde van de vierdaagse reis van het koningspaar naar de staten Georgia en New York, zo meldden diverse Nederlandse media vrijdag 14 juni.

Willem-Alexander en Máxima bezochten afgelopen maandag een gerenommeerde muziekstudio in Atlanta. Daar spraken ze over de hiphopcultuur met Frenna en gingen ze met hem op de foto.

Frenna werd echter in 2016 samen met de artiesten

KM en Priceless in Suriname gearresteerd. Ze hadden een jaar eerder seks gehad met een minderjarig meisje en daarvan een video gedeeld. Frenna was toen 24 jaar. Hij en Priceless zaten tweeënhalve maand vast. Ze werden veroordeeld, maar hoefden vanwege hun lange voorarrest de gevangenis niet meer in.

“Hij verdient een tweede kans”

In het persgesprek zei de koning dat hij niets van de veroordeling wist. “Maar dat gezegd hebbende, iedereen in Nederland die veroordeeld is en zijn straf heeft uitgezeten verdient een tweede kans. Zo werkt ons rechtssysteem”, aldus Willem-Alexander.

“Dit gedrag dat hij vertoond heeft, dat is niet acceptabel. Dat moeten

we ook niet accepteren”, zei de koning over de zaak. “Maar hij heeft berouw getoond, hij heeft zijn straf uitgezeten en hij verdient een tweede kans.” Koningin Máxima beaamde dat. “Hij heeft zijn straf uitgezeten, hij heeft ervan geleerd”, zei ze.

“Chille mensen”

En dit zei Frenna na de ontmoeting: “Chille mensen. Zijn gewoon chill. Tranquilo. Ik heb gewoon even laten horen wat ik in petto heb.” 

| dagblad suriname | Door: Redactie