• maandag 17 June 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

JUSTITIEMINISTER AMOKSI WIL MEER DOEN | 30 PROJECTEN INGEDIEND BIJ IDB

| suriname herald | Door: Redactie

Er zijn meer dan dertig projecten ter waarborging van de veiligheid van de samenleving ingediend door de minister van Justitie en Politie, Kenneth Amoksi, tijdens de pre-nationale dialoog.

Deze projecten hebben tot doel de veiligheidssituatie in het land te verbeteren. Echter, om deze projecten uit te voeren, zijn financiële middelen nodig.

Amoksi, die graag wil dat de projecten gerealiseerd worden, heeft aangeklopt bij de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB) voor financiering.

Amoksi wil ook graag het project “Decentralisatie Rechtszorg” implementeren, dat samengaat met de decentralisatie van de rechtspraak, om zo juridische zekerheid te waarborgen voor de bevolking.

Hij benadrukt echter dat hij niet alles kan realiseren

zoals gewenst, met name voor het politiekorps. Het herstellen van een zekere rust binnen de politie is één van de zaken waar de minister aan werkt en waar hij toch wel succes in boekt. “We hebben een Interventie Management Team (IMT) kunnen opzetten. We hebben nog geen definitieve leiding voor het korps, maar er heerst nu een zekere rust binnen de politie. Er wordt gericht gewerkt aan het waarborgen van veiligheid op preventief gebied”, zegt Amoksi.

Vanwege het tekort aan gekwalificeerd personeel heeft Amoksi ook het initiatief genomen om een masteropleiding in de wetgeving en criminologie te starten, onder andere op

zijn ministerie. Deze initiatieven moeten het ministerie versterken. Daarnaast wil hij graag dat onderzoeken naar wangedrag van politieagenten worden uitgevoerd door een externe autoriteit. “Hoe je het ook bekijkt, het zijn politiemensen die daar werken. Hoewel ze rapporteren aan het Openbaar Ministerie, denk ik dat de gemeenschap meer vertrouwen zou hebben als onafhankelijke autoriteiten het onderzoek zouden leiden”, aldus Amoksi.

UNITEDNEWS


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| suriname herald | Door: Redactie