• zaterdag 04 May 2024

Japan en Iran Winnen op Aziatische Cup en Zetten Zich op voor Grote Kwartfinale

| dagblad suriname | Door: Redactie

Japan heeft zijn jacht op een recordbrekende vijfde titel op de Aziatische Cup voortgezet door met 3-1 van Bahrein te winnen en zich te plaatsen voor de kwartfinales. Na een verrassende 2-1 nederlaag tegen Irak in de groepsfase, zal Japan in de volgende ronde tegen Iran spelen. Doelpunten van Ritsu Doan, Takefusa Kubo en Ayase Ueda hebben Japan naar de laatste acht geleid. Een eigen goal van Zion Suzuki was het enige tegendoelpunt voor Bahrein.

Iran bereikte ook de kwartfinales door Syrië te verslaan in een strafschoppenserie na een 1-1 stand in de verlenging. Deze wedstrijd tegen Japan zal op zaterdag

plaatsvinden in het Education City Stadium.

Japan nam de leiding in de 31ste minuut en vergrootte de voorsprong vroeg in de tweede helft dankzij Kubo. Bahrein kreeg hoop op een comeback, maar Japan herstelde snel hun twee-doelpuntenvoordeel door Ayase.

Iran, driemaal kampioen, won na strafschoppen van Syrië na een rode kaart voor Mehdi Taremi en een 1-1 stand door extra tijd. In de strafschoppenreeks maakte de redding van doelman Alireza Beiranvand het verschil, waardoor Iran al zijn penalty’s kon benutten. Dit markeert de achtste keer op rij dat Iran de kwartfinales bereikt.