• zondag 05 May 2024

Ivoorkust verslaat regerend kampioen Senegal in AFCON

| dagblad suriname | Door: Redactie

In een dramatische penalty shootout versloeg gastland Ivoorkust de huidige kampioen Senegal met 5-4 tijdens de laatste 16 van de Africa Cup of Nations. Frank Kessie, middenvelder van Ivoorkust, werd de held van de avond door de beslissende penalty te scoren. Dit was zijn tweede succesvolle strafschop in de wedstrijd na eerder in de reguliere speeltijd de stand op 1-1 te hebben gebracht met een penalty in de 86e minuut.

De wedstrijd begon in het voordeel van Senegal toen Habib Diallo al in de vierde minuut de score opende. Echter, de Ivooriaanse ploeg wist terug te komen en uiteindelijk in de

strafschoppenreeks de overwinning te claimen, mede door een gemiste strafschop van de Senegalese verdediger Moussa Niakhate.

De overwinning zorgde voor uitbundige vieringen in het Charles Konan Banny Stadion en daarbuiten. Het was een moeilijke weg naar de knock-outfase voor Ivoorkust, dat zich maar net wist te kwalificeren en kortgeleden zijn coach had ontslagen. Dit maakt de zege op Senegal des te specialer voor het gastland.