• dinsdag 21 March 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Internationale partners schonken ruim US$ 110 miljoen aan projecten en programma’s

| suriname herald | Door: Redactie

Suriname heeft in 2022 ruim US$ 110 miljoen aan schenkingen gehad van internationale partners. Via economische en technische samenwerkingen met internationale partners zijn verschillende programma’s en projecten uitgevoerd tot een bedrag van ruim US$ 110 miljoen.

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS), deelde mee dat het gaat om schenkingsfinanciering die niet terugbetaald hoeft te worden. Er is met name in de sectoren landbouw, veeteelt, ICT, infrastructuur, volksgezondheid, milieu en gemeenschapsontwikkeling geïnvesteerd.

Ramdin zei dat het buitenlandbeleid niet alleen inhoudt het aangaan van relaties en politieke vrienden maken, maar ook voordelen halen uit de relaties voor het

land. Als onderdeel hiervan heeft Zuid-Korea toegezegd dat het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) vier excavators gedoneerd zal krijgen. Dit komt op een totaalbedrag van US$ 800.000 om de landbouw te stimuleren. Daarnaast heeft Japan US$ 2.7 miljoen beschikbaar gesteld om de pompgemalen in Paramaribo te upgraden.

Het ministerie streeft ernaar om dit jaar ruim US$ 200 miljoen te ontvangen. Minister Ramdin benadrukte dat het geen bedelen is, maar partnerschap omdat de landen die de schenkingen doen ook voordelen hebben aan de samenwerking met Suriname. De schenkingen worden allemaal productief ingezet.

Het gaat niet altijd om geld, maar ook machines en andere zaken. De besteding van de middelen is verschillend. Soms geven de landen aan in welke sector de middelen geïnvesteerd moeten worden, maar soms bepaalt ons land zelf in welke sector de middelen zullen worden besteed.

 


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| suriname herald | Door: Redactie