• vrijdag 19 July 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

HONDERD SURINAAMSE POLITIE- EN MILITAIRE MANSCHAPPEN KLAARGESTOOMD VOOR HAÏTI

| united news | Door: Redactie

Honderd militairen en politieagenten uit Suriname worden klaargestoomd om te helpen met orde op zaken stellen in de door crisis getroffen Haïti.

Het is nog niet definitief besloten wanneer de Surinaamse troepen zullen vertrekken, maar volgens defensieminister Krishna Mathoera zou dit op z’n vroegst begin 2025 kunnen gebeuren.

De troepen wachten op instructies van Kenia, dat de buitenlandse troepenmacht in Haïti coördineert. Ondertussen worden de Surinaamse militairen en politieagenten op Jamaica getraind door Canadese legerspecialisten om optimaal voorbereid te zijn op hun missie.

De Surinaamse afvaardiging zal zes maanden in Haïti gestationeerd zijn, waarbij 50 gewapende troepen elkaar zullen aflossen. “Het gaat om

goede voorbereidingen, niet alleen op de taken die ze daar gaan uitvoeren, maar ook op de benodigde kennis, vaardigheden en houding,” legt Mathoera uit.

Naast de training wordt er ook gekeken naar de financiering van de missie, inclusief transport, huisvesting, voeding en risicobeheersing. “We zorgen ervoor dat alles in orde is, inclusief verzekeringen en noodplannen.”

De internationale missie, gecoördineerd door Kenia, is deze maand van start gegaan. Suriname maakt deel uit van de tweede groep die in 2025 naar Haïti gaat. De eerste groep van internationale ordetroepen vertrekt naar verwachting nog deze maand, waarna Suriname’s bijdrage gepland staat voor 2025 als onderdeel

van de tweede groep.

Met deze inzet toont Suriname zijn solidariteit en bereidheid om bij te dragen aan de internationale inspanningen om stabiliteit en veiligheid in Haïti te herstellen. De voorbereidingen op de missie zijn in volle gang, en de betrokken troepen worden volgens de minister zorgvuldig voorbereid op de uitdagende taak die hen te wachten staat.

UNITEDNEWS

GERELATEERD AAN: SURINAME STUURT ALSNOG POLITIE EN MILITAIREN NAAR HAÏTI

 

| united news | Door: Redactie